FOLLOW US: facebook twitter

Παρουσιάστηκε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο το βιβλίο του Γ. Λιόλιου για τον σιδηρόδρομο

Ημερομηνία: 04-10-2022 | Συντάκτης:

Ένα  νοερό ταξίδι στις ελληνικές ράγες του περασμένου αιώνα είχε την ευκαιρία απολαύσει το κοινό στην παρουσίαση βιβλίου του Γιώργου Λιόλιου «Σιδηρόδρομος σφυρίζων εις την πεδιάδα. Η σιδηροδρομική ιστορία της Βέροιας»(εκδόσεις Θίνες). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο το απόγευμα της Κυριακής (2/10)  με τη στήριξη του Δήμου Πύργου και του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού.

Το βιβλίο προλόγισε η  εκδότρια & ιστορικός Ζιζή Σαλίμπα η οποία ήταν πολύ ενημερωμένη για την ιστορία του σιδηρόδρομου στον Πύργο  και την καταλυτική του συμβολή στην μεταφορά και εξαγωγή της σταφίδας τον περασμένο αιώνα. Για το βιβλίο, τόνισε μεταξύ άλλων, πως ο συγγραφέας συνδυάζει με μαεστρία  την ιστορική έρευνα με τη λογοτεχνική αφήγηση. Χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τη σιδηροδρομική ιστορία της Βέροιας, το βιβλίο δεν είναι μόνο μια ιστορική αφήγηση μιας πόλης και του σταθμού της, αλλά και ένα πολιτισμικό δοκίμιο της διαχρονικής σημασίας του σιδηρόδρομου.

Το λόγο πήρε και η πρόεδρος του ΔΟΠΠ Μαριάννα Σταθοπούλου, η οποία καλωσόρισε στο Δημαρχείο όλη την εκδοτική ομάδα και τον συγγραφέα, μεταφέροντας παράλληλα τον χαιρετισμό του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου. Επισήμανε δε, πως η ύπαρξη και λειτουργία ενός σύγχρονου σιδηροδρομικού δικτύου στον Πύργο αποτελεί πάγιο αίτημα όλης της κοινωνίας.

Για το βιβλίο μίλησε αναλυτικά ο συγγραφέας Γιώργος Γώτης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος