FOLLOW US: facebook twitter

Σύνδεσμο των εν Αθήναις Πυργίων: Παρουσίαση βιβλίου Τάκη Κούρβα

Ημερομηνία: 14-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

 kourvas-vivlio

«Στην Ηλεία άλλοτε και τώρα (Στα Άγια Χώματα)»

Την Κυριακή 15 Μαΐου και ώρα 7 το απόγευμα, θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Ηλείου συγγραφέα Τάκη Κούρβα «Στην Ηλεία άλλοτε και τώρα (Στα Άγια Χώματα)» στο αμφιθέατρο Αντώνης Τρίτσης του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50. Η εκδήλωση διοργανώνεται με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων (Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας), των Εκδόσεων Βεργίνα και του Συνδέσμου των εν Αθήναις Πυργίων.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Τάκης Κούρβας γεννήθηκε στα Φοναΐτικα Ηλείας. Κατάγεται από πολυμελή αγροτική οικογένεια. Σε ηλικία δεκατριών ετών, μαζί με την οικογένειά του, μετακόμισε στην Αθήνα.
Έκανε σπουδές στη Διπλάρειο Σχολή και πήρε το πτυχίο του Μηχανοτεχνίτη. Αργότερα, πήρε και το πτυχίο του Εργ. Μηχανολόγου Οχημάτων, ενώ αρκετά αργότερα, φοίτησε στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, με σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό.
Εξάσκησε το επάγγελμα του Τεχνικού Οχημάτων. Δίδαξε ως αναπληρωτής καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για περισσότερο από δέκα χρόνια, στη Σιβιτανίδειο Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων.
Η αγάπη του για τη γενέτειρά του, τον ώθησε να μελετήσει, όσο μπορούσε και με το δικό του τρόπο, την ιστορία του τόπου του. Μετά από πολλά χρόνια, καταθέτει το έργο αυτό, με ανάμικτα συναισθήματα, προκειμένου να το μοιραστεί με όσους αγαπούν τον τόπο τους, έχουν τις ίδιες ανησυχίες και δείχνουν σεβασμό στην ξεχωριστή προσωπικότητα και τα πιστεύω του καθενός μας.

«Άγια χώματα», απίθανος τόπος!
Γεννήθηκες εδώ!
Έζησες εδώ!
Ή πέρασες από εδώ!
Αυτός ο τόπος σε μαγνήτισε
και η σκέψη σου θα γυρίζει εσαεί,
γύρω από τον πυρήνα του.
Απλά σε έκανε δικό του.
Συντάχτηκες με τον φωτεινότερο τόπο
του κόσμου, έφτασες στον πολιτισμό.
Έμαθες να συναναστρέφεσαι,
να είσαι φιλόξενος,
να θαυμάζεις τους κόπους σου,
να είσαι δυνατός, να αγωνίζεσαι,
να δίνεις και να ανταμείβεσαι.
Εσύ φταις!
Φλέρταρες, και τώρα
θα είσαι για πάντα ερωτευμένος,
εδώ, στον απίθανο αυτό τόπο,
στα «Άγια Χώματα».

Τάκης Κούρβας

Στην εκδήλωση θα  απευθύνουν χαιρετισμό: η Πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Αθήναις Πυργίων, Εβίτα Κανέλλου-Δουφεξή και η εκδότρια Ευγενία Ασημακοπούλου-Τσαλπαρά.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν: ο Απόστολος Ραυτόπουλος, Πρόεδρος τεχνικών & εργαζομένων στις Οδικές Συγκοινωνίες και ο Νίκος Γιαννόπουλος, οικονομολόγος, φοροτεχνικός.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η μουσικολόγος Χαρούλα Τσαλπαρά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος