FOLLOW US: facebook twitter

Παρουσίαση του βιβλίου «Από την Μικρά Ασία στη Γλύφα» του Νίκου Δεμερτζή από τον δήμο Πηνειού

Ημερομηνία: 11-11-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

-Αθήνα: Στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής Σάββατο 12 Νοεμβρίου ώρα 18.30

Το βιβλίο του εκπαιδευτικού  και συγγραφέα Νίκου Δεμερτζή «Από την Μικρά Ασία στη Γλύφα» που έχει εκδώσει ο Δήμος Πηνειού, παρουσιάζει στην Αθήνα από το κτίριο της Παλαιάς Βουλής, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, ώρα 18.:30 ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος και ο συγγραφέας.  

Ο Νίκος Δεμερτζής είναι Διευθυντής  του 1ου Γυμνασίου Καλλιθέας, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού γεννήθηκε στην Γλύφα και λόγω της προσφυγικής του καταγωγής, είναι άριστος γνώστης όλων των πτυχών της ιστορίας της Μικρασιατικής καταστροφής.

Στην εκδήλωση παρουσίασης θα μιλήσουν ο Καθηγητής Νεότερης Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Ιωαννίνων  κ. Γειώργιος Νικολάου, η Ιστορικός φιλόλογος και συγγραφέας κ. Μαρία Χατζηχριστοδούλου και  φυσικά ο συγγραφέας του κ. Νίκος Δεμερτζής. Αφηγήσεις από την φιλόλογο κ. Μαρία Πέττα.

Στην εκδήλωση, θα συμμετέχουν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αλίμου  και οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Καλλιθέας όπως και ο πολιτιστικός σύλλογος Καλλιθέας «Το χοροστάσιο» .

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο αντιδήμαρχος Παιδείας και πρόεδρος του Ν.Π Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Πηνειού κ. Δημήτρης Βασιλόπουλος.

Το  βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους παρευρισκόμενους από το Δήμο Πηνειού, που το εξέδωσε και υποστηρίζει την παρουσίασή του, στο πλαίσιο των δράσεών του για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος