FOLLOW US: facebook twitter

«Τ’ ανθρωπόδεντρα»: Παρουσίαση σήμερα της νέας ποιητικής συλλογής του Δημήτρη Κορίζη

Ημερομηνία: 04-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Οι εκδόσεις «Βεργίνα» παρουσιάζουν την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου και ώρα 8μμ στο παραδοσιακό καφενείο «Κέντρον» (κεντρική πλατεία Πύργου) τη νέα ποιητική συλλογή του Δημήτρη Κορίζη, καθηγητή Φυσικής στο 3ο Γυμνάσιο  Πύργου, συνθέτη και στιχουργού.

Ο Δημήτρης Κορίζης εξέδωσε την πρώτη του ποιητική συλλογή «Η αρχή της αβεβαιότητας» το 2018. Επίσης, ποιήματά του έχουν μελοποιηθεί από το γιο του Γιάννη και τον ίδιο και κυκλοφορούν σε δύο CD («Νάυλον μάτια, 2015 και «Καράβια χάρτινα», 2017).  Η νέα του ποιητική συλλογή φέρει τον τίτλο «Τ’ ανθρωπόδεντρα» και κυκλοφόρησε το περασμένο καλοκαίρι.

Την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής θα συντονίσει ο Γιώργος Αγγελόπουλος, φιλόλογος του 3ου Γυμνασίου Πύργου και θα μιλήσουν: η Ευγενία Ασημακοπούλου από τις εκδόσεις «Βεργίνα», η γιατρός και ζωγράφος Βάνα Δήμου, η οποία επιμελήθηκε το εξώφυλλο της έκδοσης και η φιλόλογος και πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Πύργου Κατίνα Παρασκευοπούλου.

Ποιήματα από την παρούσα ποιητική συλλογή θα διαβάσουν: ο φιλόλογος του Γυμνασίου Πελοπίου Παναγιώτης Γεωργακόπουλος,η φιλόλογος του Γυμνασίου Βουνάργου και πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Πύργου-Ολυμπίας Τζένη Μπίθα, η φιλόλογος του 3ου Γυμνασίου Πύργου Αριστέα Παφιλιάρη και η μουσικός του 3ου Γυμνασίου Πύργου Κατερίνα Σταματοπούλου.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν οι μουσικοί Παύλος Αυγερινόπουλος, Θανάσης Καραμπέτσος και Φώτης Παπαθεοδώρου, ενώ τραγούδια σε ποίηση Δημήτρη Κορίζη θα ερμηνεύσει ο γιος του Γιάννης Κορίζης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος