FOLLOW US: facebook twitter

Παρουσίαση σήμερα στο Λάτσειο του νέου βιβλίου «Σεβντάβα, η μελωδία της σιωπής» της Ηλείας εκπαιδευτικού Αικατερίνης Σκυλλάκου

Ημερομηνία: 26-09-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ο Δημοτικός Πολιτιστικός Οργανισμός Πύργου και το βιβλιοπωλείο «Κορκολής» παρουσιάζουν σήμερα, στις 20.00 το βράδυ, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου, το νέο βιβλίο της Ηλείας εκπαιδευτικού Αικατερίνης Σκυλλάκου «Σεβντάβα, η μελωδία της σιωπής».

Την παρουσίαση θα κάνει ο φιλόλογος Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει η δημοσιογράφος Νάνσυ Σπυροπούλου και την εκδήλωση θα «χρωματίσει» μουσικά ο Σταύρος Κοντέλης με το φλάουτό του, προσδίδοντας στη βραδιά τον ποιητικό και λυρικό τόνο που εκπέμπει το βιβλίο.

Ένα εξαίρετο μυθιστόρημα με το οποίο η συγγραφέας «εμβαθύνει» στον κόσμο, τον πολιτισμό, την κουλτούρα  και την ζωή των τσιγγάνων. Με κεντρική ηρωϊδα μια δασκάλα, την Σουκάρ που ζει έναν μεγάλο πλατωνικό έρωτα με έναν 17χρονο τσιγγάνο που ποτέ όμως δεν ολοκληρώνεται! Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου της η Αικατερίνη Σκυλλάκου παραθέτει ένα απόσπασμα   από το βιβλίο GypsyΤσαμανΛαλ  που γράφει: “Οι Τσιγγάνοι είναι ένα σύμβολο των φιλοδοξιών μας και δεν το γνωρίζουμε. Μας δείχνουν τη θέληση για ελευθερία, την αγάπη για τη φύση και το περιβάλλον, τη δυνατή επιθυμία για αλλαγή και ταξίδια. Ο Τσιγγάνος είναι ο ταξιδιώτης που οι ποιητές και οι λάτρεις του ανέμου εξυμνούν. Αυτός κάνει ό,τι εμείς ονειρευόμαστε. Το να προσπαθείς να περιορίσεις και να υποτάξεις τους Τσιγγάνους είναι σαν να πολεμάς ενάντια στο ένστικτο, σαν να προσπαθείς να αποκόψεις την ανθρωπότητα από την πιο αυθεντική κινητήρια δύναμή της…».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος