FOLLOW US: facebook twitter

Παρότρυνση και της Εκκλησίας για τον εμβολιασμό των πολιτών

Ημερομηνία: 07-07-2021 | Συντάκτης:
Επικοινωνία Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ Γερμανό

Το θέμα της πανδημίας και της ανάγκης επιτάχυνσης των εμβολιασμών, προκειμένου να χτιστεί το απαιτούμενο τείχος ανοσίας, κυριάρχησε στην τηλεφωνική επικοινωνία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ Γερμανό, ζητώντας την συνδρομή του, ώστε η Εκκλησία να παροτρύνει τους πιστούς να εμβολιαστούν.

Η επικοινωνία τους ήρθε σε συνέχεια της χθεσινής σύσκεψης της Επιτελικής Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε υπό τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη με σκοπό τον συντονισμό των δράσεων για την ενημέρωση των πολιτών, με κάθε δυνατό τρόπο και σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους, προκειμένου να τονιστεί η ανάγκη εντατικοποίησης των εμβολιασμών, σε όλες τις ηλικίες.

Κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ Γερμανό, ο κ. Γιαννόπουλος τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της πανδημίας, δεδομένης της αύξησης των κρουσμάτων στην Ηλεία και της μείωσης του ρυθμού των εμβολιασμών αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Το προηγούμενο διάστημα υπήρξε σημαντική ανταπόκριση των Ηλείων στην εμβολιαστική διαδικασία, γεγονός που μας γέμισε με αισιοδοξία για την δημιουργία του πολυπόθητου τείχους ανοσίας απέναντι στον θανατηφόρο ιό. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες, η κάμψη του ρυθμού εμβολιασμών σε συνδυασμό με την αύξηση των κρουσμάτων στο νομό μας – που δυστυχώς συνδέονται με συγκεκριμένες συμπεριφορές και γεγονότα – είναι αυτονόητο ότι μας έχουν προβληματίσει. Αναμφισβήτητα, ο εμβολιασμός είναι υπόθεση προσωπική για τον καθένα από εμάς και σε κάθε περίπτωση μια διαδικασία προαιρετική και όχι υποχρεωτική. Πλην όμως, μετά από ενάμιση χρόνο πανδημίας, θα πρέπει όλοι  μας να αναλογιστούμε, αν πραγματικά θέλουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και να έχουμε ό,τι στερηθήκαμε το προηγούμενο διάστημα», σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας, και ζήτησε την συνδρομή της Εκκλησίας και προσωπικά του Ηλείου Ποιμενάρχη, προκειμένου να πειστούν οι συμπολίτες μας, οι οποίοι είναι ακόμα επιφυλακτικοί ή καχύποπτοι, απέναντι στα εμβόλια, να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Από την πλευρά του, ο Σεβασμιότατος, δήλωσε ότι “με μεγάλη μου λύπη και έκπληξη πληροφορήθηκα τις μέρες αυτές αύξηση την κρουσμάτων εκ του κορωνοϊού, αντί για την ελάττωση. Αυτό δείχνει ότι πολλοί από εμάς χαλαρώσαμε τα μέτρα προφυλάξεως. Διά τούτο συνιστώ και παρακαλώ να δείξουμε όλοι μας το ανάλογο ενδιαφέρον και να μην αφήσουμε να αυξηθούν οι κορωνοϊόπληκτοι. Προς τούτο θερμά παρακαλώ όλους, κανένας Ηλείος μικρός ή μεγάλος, άνδρας ή γυναίκα,  να μη μείνει ανεμβολίαστος και όλοι μας να συνεχίσουμε να λαμβάνουμε τα αναγκαία προστατευτικά μέτρα. Ιδιαίτερα παρακαλώ οι Εφημέριοι να κάνουν συνεχώς προς τούτο συστάσεις στους  ενορίτες τους ώστε κανένας να μην αρρωστήσει ».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος