FOLLOW US: facebook twitter

Παρών ο δήμος Ήλιδας στην Πανηλειακή Απεργία – Συμμετοχή στην κινητοποίηση με ομόφωνη απόφαση του Δ. Σ.

Ημερομηνία: 25-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Παρών θα είναι ο δήμος Ήλιδας στην πανηλειακή γενική απεργία αύριο στις 12 το μεσημέρι στο Βουπράσιο. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια της διπλής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ήλιδας.

Τη εισήγηση έκανε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Δ. Κράλλης, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη συμμετοχής του δήμου Ήλιδας στην αυριανή κινητοποίηση. Ο Δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης έκανε σύντομη ιστορική αναδρομή στο έργο και δήλωσε ότι δεν χωρούν αντεγκλήσεις και διαγκωνισμοί, στηλίτευσε την υπουργική πρακτική κήρυξης των εργασιών για προεκλογικές σκοπιμότητες και τόνισε ότι είναι υπέρμαχος της όσο το δυνατόν ταχύτερης παράδοσης του έργου.

«Θέλουμε το έργο με αστρονομική ταχύτητα. Ορκιστήκαμε για αυτό στην ορκωμοσία μας όταν αναλάβαμε. Δεν με ενδιαφέρει ποιος εργολάβος θα φτιάξει το έργο, θέλω μόνο να γίνει το έργο. Είμαι όμως πεπεισμένος ότι με αυτόν τον τρόπο, των οκτώ εργολαβιών, δεν θα γίνει. Προφανώς και συμμετέχουμε στην. Επιβάλλεται η συλλογική θέση για συμμετοχή και να πάμε την Τετάρτη εκεί και να διατρανώσουμε την πανδημοτική και παλλαϊκή απαίτησή μα να τελειώσει ο δρόμος όσο το δυνατόν γρηγορότερα με τον προσφορότερο τρόπο. Δεν συμφωνώ όμως με τους σημερινούς γιατι ποστεύω ότι δεν θα το κάνουν», τόνισε.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος εξέφρασε τη θέση του για τη συνέχιση του έργου του δρόμου όπως εκτελείται τώρα και χωρίς διόδια. Για το λόγο αυτό πρότεινε τη συμμετοχή του δήμου στην Πανηλειακή απεργία για τον πολύπαθο δρόμο και συμμετοχή του δήμου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Βουπράσιο αύριο το μεσημέρι. Τέλος ανέφερε ότι στην Πανηλειακή κινητοποίηση συμμετέχει και ο δικηγορικός σύλλογος και εμπορικός Αμαλιάδας, οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο, η ΑΔΕΔΥ. «Δεν νοείται να συμμετέχουν οι δήμοι  και ο δήμος Ήλιδας να απέχει. Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τους εγωισμούς και να συμμετέχουμε στην Πανηλειακή κινητοποίηση του Συμβουλίου Αιρετών», ανέφερε.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συπείρωσης κ. Άγγελος Κολόσακας τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής του δήμου στην Πανηλειακή απεργία, αν και έκανε την παρατήρηση ότι ο όρος απεργία είναι μεγάλη κουβέντα με πολλές συνέπειες για τους εργαζόμενους που θα πρέπει να είναι έτοιμοι να τις δεχθούν, επομένως μιλάμε για μια Πανηλειακή αγωνιστική κινητοποίηση. Σε ό,τι αφορά τα διόδια ανέφερε ότι μιλάμε για κατάργηση όλων των διοδίων όχι μόνο στον νέο δρόμο που θα κατασκευαστεί, αλλά σε όλο το οδικό δίκτυο. Επίσης τόνισε ότι ο δήμος Ήλιδας να βάλει λεωφορείο για να μπορεί ο κόσμος να πάει στο Βουπράσιο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος