FOLLOW US: facebook twitter

Παρέμβαση του υπουργείου Υγείας μετά την «εκτροπή» Καστακιώτη: «Στηρίζουμε το νοσοκομείο Αμαλιάδας»

Ημερομηνία: 08-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

nosok-amaliadas-syskepsi

– Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του δήμου Ήλιδας

Φρένο σε οποιαδήποτε φημολογία, ακόμα και σε αυτές τις δηλώσεις του υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ Καστακιώτη, μέσα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ. Ελλάδας, επιχειρεί να βάλει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας σχετικά με τη λειτουργία του νοσοκομείου Αμαλιάδας. Η πολιτική ηγεσία με την ανακοίνωση αυτή ξεκαθαρίζει πως όχι μόνο δεν σκοπεύει να αναστείλει τη λειτουργία του νοσοκομείου, τουναντίον σχεδιάζει να ενισχύσει τη νοσηλευτική μονάδα της Αμαλιάδας με τέσσερις γιατρούς και άλλα εφτά άτομα παραϊατρικού, βοηθητικού, διοικητικού και λοιπού προσωπικού. Ωστόσο οι δηλώσεις Καστακιώτη προκάλεσαν σοβαρές αναταράξεις κυρίως στην τοπική κοινωνία, με αποτέλεσμα να συνεδριάσει χθες το μεσημέρι η Επιτροπή Παρακολούθησης που έχει συσταθεί για το θέμα του νοσοκομείου και να εκδώσει ψήφισμα, ζητώντας ακόμα και την παραίτηση της «πέτρας του σκανδάλου» και επί του προκειμένου του κ. Καστακιώτη, αλλά και την επίσημη διάψευση από την ηγεσία της 6ης ΥΠΕ.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

Και ενώ αναμενόταν αν θα φτάσει κάποια τοποθέτηση στο θέμα από τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση – τοποθέτηση για το νοσοκομείο της Αμαλιάδας, ξεκαθαρίζοντας το τοπίο και αφήνοντας στην άκρη τις θέσεις του κ. Καστακιώτη.

«Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας διαβεβαιώνει τους πολίτες της Αμαλιάδας και γενικότερα του Νομού Ηλείας, ότι ουδέποτε ήταν, είναι ή θα είναι στη βούληση και στο σχεδιασμό του Υπουργείου, η παύση ή η αναστολή, έστω και προσωρινή, της λειτουργίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας καθώς και  οποιουδήποτε άλλου νοσοκομείου της χώρας.

Αντίθετα, μετά από 5 χρόνια αποδυνάμωσης των νοσοκομείων από στελεχιακό δυναμικό, σήμερα το Υπουργείο Υγείας υλοποιεί τις δεσμεύσεις του για  ενίσχυση της στελέχωσης των Δημόσιων Δομών Υγείας. Στα πλαίσια αυτά το Νοσοκομείο Αμαλιάδας ενισχύεται με τις παρακάτω θέσεις:

1 Θέση Επικουρικού Χειρουργού η οποία έχει ήδη καλυφθεί, 2 Θέσεις Μόνιμων Ιατρών – Παθολόγων ΕΣΥ, οι οποίες έχουν ήδη εγκριθεί και θα προκηρυχθούν άμεσα, 1 Θέση Επικουρικού Αναισθησιολόγου, η οποία έχει ήδη ανοίξει από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια (6η Υ.ΠΕ.) και σύντομα θα καλυφθεί, 1 Θέση Φαρμακοποιού, 2 Θέσεις ΤΕ Ραδιολογίας/Ακτινολογίας, 1 Θέση Τεχνικού ΔΕ με ειδικότητα εγκαταστάτη ηλεκτρολόγου

από τις προκηρύξεις 4κ και 5κ του ΑΣΕΠ, για τις οποίες έχουν αναρτηθεί οι οριστικοί πίνακες επιτυχόντων και βρίσκονται στο στάδιο του διορισμού, 1 Θέση Διοικητικού ΤΕ, 1 Θέση Υδραυλικού ΥΕ, 1 Θέση Βοηθ. Υγειονομικού Προσωπικού ΥΕ, οι οποίες είναι θέσεις επικουρικού προσωπικού και η διαδικασία κάλυψής τους βρίσκεται στο στάδιο της επιλογής από την 6η Υ.ΠΕ.

Στέλνουμε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι αποτελεί ειλημμένη απόφαση της Κυβέρνησης η στήριξη και η αναβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, με σκοπό όλοι να απολαμβάνουν υπηρεσίες Υγείας υψηλού επιπέδου και οι εργαζόμενοι να δίνουν τον αγώνα τους σε ένα αξιοπρεπές εργασιακό περιβάλλον».

Η αντίδραση της Επιτροπής Παρακολούθησης

Πριν φτάσει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας συνεδρίασε νωρίς το μεσημέρι χθες, η Επιτροπή Παρακολούθησης της λειτουργίας του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας, με τη συμμετοχή του δημάρχου Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρέα Νικολακόπουλου, των επικεφαλής των παρατάξεων Νίκου Διαμαντόπουλου και Αναστάσιου Σμέρου, ο εκτελών χρέη Διοικητή του Νοσοκομείου Αμαλιάδας Μίρα Νατάλ και η εκπρόσωπος των εργαζομένων Αλεξία Κοτσαύτη, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κώστας Τσαούσης και ο περιφερειακός σύμβουλος Μανώλης Αγιομυργιαννάκης.

Όλοι τοποθετήθηκαν με αυστηρό ύφος για την κατάσταση που διαμορφώθηκε και ήταν ιδιαίτερα καυστικοί με τη στάση του κ. Καστακιώτη. Αυστηρά υπήρξαν τα μέλη της επιτροπής και με τους φορείς εκείνους που «στηρίζουν» αλλά «από απόσταση» το νοσοκομείο. Ιδιαίτερα ο κ. Νατάλ στάθηκε στα θέματα των ελλείψεων που θα προκύψουν στο προσεχές χρονικό διάστημα. Ο δήμαρχος Ήλιδας από την πλευρά του σχολίασε πως η αναφορά που έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο δεν ήταν τυχαία, αλλά έγινε για να καταγραφούν οι αντιδράσεις που υπάρχουν. Και επίμενε ο κ. Χριστοδουλόπουλος όπως και τα άλλα μέλη να ζητηθεί η παραίτηση του κ. Καστακιώτη.

Στο ψήφισμα της Επιτροπής

Στην Ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Ήλιδας αναφέρονται τα εξής:

«Με αφορμή την τοποθέτηση του Υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Κωστακιώτη στη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα την υγεία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, περί αναστολής της λειτουργίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, που έρχεται σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις του Υπουργού υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού, του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και των Βουλευτών του Ν. Ηλείας για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας.

Απαιτούμε άμεσα:

Να καταδικάσει δημόσια τις δηλώσεις του κ. Κωστακιώτη ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ.

Την παραίτηση ή την αποπομπή του κ. Κωστακιώτη, αλλιώς θα θεωρηθεί ότι δεν διατύπωσε προσωπική άποψη αλλά αποτελεί μέρος του πολιτικού σχεδιασμού .

 Α) την τοποθέτηση – μετακίνηση ενός Αναισθησιολόγου

 Β) την πρόσληψη μόνιμων ειδικευμένων ιατρών, σύμφωνα με τον οργανισμό

Γ) την πρόσληψη επικουρικών ιατρών: Αναισθησιολόγου, Παθολόγου, Χειρούργου

Δ) την ορθολογικότερη διαχείριση Ιατρικού Προσωπικού του Νομού Ηλείας για την εφημεριακή κάλυψη των Νοσηλευτικών Μονάδων του Νομού Ηλείας

Ε) Τον διορισμό του Διοικητή Γενικό Νοσοκομείου Ηλείας και του Αναπληρωτή Διοικητή  Νοσοκομειακής Μονάδας Αμαλιάδας

Ο Δήμος Ήλιδας και οι φορείς της πόλης της Αμαλιάδας και της ευρύτερης περιοχής είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο και να διαφυλάξουμε την ύπαρξη και την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου της πόλης».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος