FOLLOW US: facebook twitter

Παρέμβαση Κοροβέση για τη Μουσειολογία: «Δεν μπορεί να αποφασίζει κανείς για εμάς, χωρίς εμάς»

Ημερομηνία: 26-02-2021 | Συντάκτης:

Ισχυρό Πανεπιστήμιο σημαίνει Πανεπιστήμιο ανοιχτό στην κοινωνία. Δυστυχώς, ενημερωθήκαμε ότι, η Κοσμητεία της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, αλλά και ο ίδιος ο Πρύτανης δεν έλαβαν υπόψη τους, την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας. Θεωρούν ότι μπορούν να αποφασίζουν για την τύχη των Πανεπιστημιακών Τμημάτων, και κατ’ επέκταση για τις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Ελλάδας, με βάση το «αυτοδιοίκητο».

Ταυτίζομαι απόλυτα με την άποψη του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, ότι «Όποιος και ότι συρρικνώνει το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, προσφέρει κακές υπηρεσίες στο Πανεπιστήμιο και στον τόπο».

Σαν Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Δυτικής Ελλάδας αλλά και ως Ηλείος πολίτης δεν αποδέχομαι την απόφαση της Κοσμητείας σύμφωνα με την οποία το τμήμα της Μουσειολογίας που στεγάζεται στον Πύργο δεν θα δεχτεί νέους εισακτέους, ενώ ακόμα και οι δύο θέσεις ΔΕΠ για τις οποίες ο ίδιος ο Πρύτανης είχε δεσμευτεί, για το συγκεκριμένο τμήμα, θα προκηρυχτούν για το τμήμα Ιστορίας- Αρχαιολογίας.

Διαφωνώ κάθετα με την Επιτροπή Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Πατρών, κάτι το οποίο όλοι εκφράσαμε και κατά την διάρκεια του έκτατου Περιφερειακού μας Συμβουλίου. Δεν θα επιτρέψουμε να «σβηστούν» από τον Πανεπιστημιακό χάρτη η Ηλεία, η Αιτωλοακαρνανία ακόμα και το Αίγιο.

Θεωρούμε προσβλητική και απαξιωτική τη στάση και την απόφαση της Κοσμητείας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, απέναντι στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας. Οι αποφάσεις της Κοσμητείας του τμήματος πάρθηκαν χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος και χωρίς να έχουν ληφθεί υπόψη, οι αποφάσεις της Περιφέρειας. Τις τελικές αποφάσεις θα πρέπει να τις λάβει το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας στο οποίο έχει ήδη αποσταλεί η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενώ θα επιδιώξουμε συνάντηση με την ίδια την υπουργό, προκειμένου να δοθεί ένα οριστικό τέλος στον εμπαιγμό της ίδιας της κοινωνίας από πλευράς του Πανεπιστημίου Πατρών. Δεν μπορεί να αποφασίζει κανείς για εμάς, χωρίς εμάς!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος