FOLLOW US: facebook twitter

Παρέμβαση Μιχάλη Κατρίνη στη Βουλή: «Ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για να μείνει ζωντανή η οικονομία»

Ημερομηνία: 18-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Την πρωτοφανή κίνηση να ανακοινώσει την αναστολή πλειστηριασμών η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, με την κυβέρνηση να έρχεται δεύτερη, ανέδειξε με παρέμβασή του στη Βουλή ο Μιχάλης Κατρίνης.

Στην ομιλία του ο Ηλείος βουλευτής υπογράμμισε ότι το πάγωμα των πλειστηριασμών είναι ασφαλώς αναγκαίο ώστε να μη κινδυνεύσει η πρώτη κατοικία των ευάλωτων δανειοληπτών, όμως ούτε στα δέκα χρόνια της οικονομικής κρίσης δεν ανακοινώθηκε κοινωνικό μέτρο που να αφορούσε και τις τράπεζες από τις ίδιες τις τράπεζες.

Αναφερόμενος στην έλλειψη ρευστότητας που ταλανίζει την αγορά, ο κ. Κατρίνης σημείωσε ότι πρέπει η κυβέρνηση να συνεργαστεί με τις τράπεζες και για την ενίσχυση της ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς η κατάσταση είναι πλέον ασφυκτική.

Σχετικά με  τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη της οικονομίας ο κ. Κατρίνης τόνισε ότι οι πόροι από τα Ευρωπαικά Ταμεία μπορούν να αποτελέσουν μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα τα επόμενα χρόνια, αρκεί η αξιοποίησή τους να γίνει με βάση ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάκαμψης που δεν θα αφήνει κάνεναν πίσω.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος