FOLLOW US: facebook twitter

Παρέμβαση κατοίκων Στρεφίου για ΤΟΕΒ – Με αναφορά τους στον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας ζητούν τη συγκρότηση Επιτροπής

Ημερομηνία: 19-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Θορυβημένοι από τις φήμες που θέλουν μεγάλες αυξήσεις στις εισφορές στους ΤΟΕΒ, κάτοικοι του Στρεφίου, Αρχαίας Ολυμπίας, μέλη του ΤΟΕΒ Πελοπίου, με αναφορά τους στον Αντιπεριφερειάρχη  Ηλείας, εκφράζουν τις ανησυχίες τους και ζητούν να δρομολογηθούν  λύσεις, σύμφωνες με το θεσμικό πλαίσιο.

Πιο συγκεκριμένα, ανάμεσα στα άλλα, απαιτούν:

1. Tο τρέχον κόστος να καλυφθεί από τα τρέχοντα έσοδα

2. Το πάγιο να καλύπτει μόνο τα έξοδα συντήρησης του αντίστοιχου  δικτύου  και αντίστοιχα έξοδα  διοίκησης, σύμφωνα με την αρχή της ανταποδοτικότητας

3. Οποιοδήποτε άλλο έξοδο (π.χ. έξοδα αποστράγγισης)  αν περιληφθεί στο πάγιο να  αιτιολογείται επαρκώς , συγκεκριμένα και με ακρίβεια.

Δηλώνουν ότι τα προηγούμενα ελλείμματα, δεν μπορούν κατά κανένα τρόπο να ‘φορτωθούν’ στις πλάτες των συνεπών  στις υποχρεώσεις τους μελών,  που παρά την οικονομική κρίση,  στερούνται  βασικών αγαθών,  για να  πληρώσουν  τα χρήματα που ζητάει  ο ΤΟΕΒ.

Υπενθυμίζουν ότι τα χρήματα των μελών,  θα πρέπει να διαχειρίζονται σύμφωνα με της αρχές   δεοντολογίας για τους διαχειριστές του δημόσιου χρήματος. Ενδεικτικά αναφέρουν τις αρχές:

1. Της χρηστής Δημοσιονομικής Διαχείρισης (οικονομικότητας, αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας).

2. Υπευθυνότητας

3. Αμεροληψίας και Δικαιοσύνης

4. Ειλικρίνειας

5. Διαφάνειας

Τέλος, ζητούν την συγκρότηση επιτροπής, αποτελούμενης από εκπροσώπους της περιφέρειας  αλλά και από  όσα μέλη επιθυμούν, η  οποία θα ερευνήσει όλα τα στοιχεία, σε βάθος δεκαετίας τουλάχιστον, ώστε όχι μόνο να πληροφορηθούν γιατί φτάσαμε ως εδώ, αλλά και για να αποδοθούν  οι ευθύνες  σε εκείνους που τους αναλογούν. Είναι αδιανόητο να ζητηθεί, -όπως διαδίδεται- για άλλη μια φορά,  να πληρώσουν   οι ‘συνεπείς’ φορολογούμενοι,  λάθη άλλων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος