FOLLOW US: facebook twitter

Εργασίες αποκατάστασης στη συνδετήρια Οδό – Παρέμβαση 180.000 ευρώ από τον δήμο Πύργου

Ημερομηνία: 08-10-2020 | Συντάκτης:

Συμπληρωματικές εργασίες στην οδό που συνδέει την Εθνική Οδό Πύργου-Κυπαρισσίας με την Εθνική Οδό Πύργου-Τριπόλεως δρομολογεί ο δήμος Πύργου, προκειμένου να αποκαταστήσει τις ζημιές που έχουν προκληθεί στο οδόστρωμα και οι οποίες εγκυμονούν κινδύνους για τους διερχόμενους οδηγούς.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πύργου, είναι επείγουσα η αποκατάσταση της βατότητας της οδού, ειδικά στα τμήματα όπου με την παλαιά εργολαβία δεν έγιναν εργασίες, διότι δεν υπήρχε έγκριση από τις συναρμόδιες υπηρεσίες συντήρησης των δύο εθνικών οδών για ασφαλτόστρωση των τμημάτων.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Πύργου και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Τάκης Αντωνακόπουλος στη σχετική συνεδρίαση, παραθέτοντας το σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, «από τη λήξη του έργου και μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα παρατηρήθηκε το φαινόμενο τα δύο τμήματα των εισόδων στις Εθνικές Οδούς να αρχίσουν να παρουσιάζουν βλάβες που κάθε μέρα η επιδείνωση και η αύξηση των επιφανειών φθορών να μεγεθύνονται, με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν σοβαρά ατυχήματα σε οδηγούς που χρησιμοποιούσαν την οδό. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει χαρακτηριστεί εκτροπή θανάτου από τον τοπικό Τύπο».

Η παρέμβαση είναι ύψους 180.000 ευρώ και θα εκτελεστεί με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση. Η χρονική διάρκεια εκτέλεσης του έργου είναι έξι μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, καθώς καταψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Β. Παναγόπουλος, Αντ. Καράμπελας και Ανδρ. Σκαρτσιάρης με το επιχείρημα ότι «η διαδικασία της διαπραγμάτευσης δεν εμπίπτει στη διαδικασία του κατεπείγοντος».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος