FOLLOW US: facebook twitter

Παρεμβάσεις για καίρια αγροτικά ζητήματα από τον Ανδρ. Νικολακόπουλο

Ημερομηνία: 27-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Σε στοχευμένες παρεμβάσεις για ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο έχει προβεί ο βουλευτής Ηλείας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος με θετική ανταπόκριση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, καθώς ήδη δρομολογούνται λύσεις τόσο για τρέχοντα θέματα που έχουν ανακύψει εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, όσο και για πάγια αιτήματα του κλάδου.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχεδιασμός προκειμένου να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών της Κορινθιακής σταφίδας και να αναζητηθούν όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία στήριξης της αναδιάρθρωσης, μέσω εθνικών και ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Θετική εξέλιξη και για την υποβολή των δηλώσεων Ενιαίας Ενίσχυσης για το έτος 2020, καθώς όπως ανέφερε ο κ. Νικολακόπουλος εντός των επόμενων ημερών θα δοθεί και επισήμως παράταση μέχρι τις 15 Ιουνίου. Εντός της επόμενης εβδομάδας θα αποσταλούν και τα πορίσματα του ΕΛΓΑ για όσους είχαν υποστεί ζημιές στις καλλιέργειες κατά το έτος 2019, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων.

Με την αποστολή των πορισμάτων την επόμενη εβδομάδα οι παραγωγοί θα έχουν την δυνατότητα να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν αποκλίσεις μεταξύ πληρωμής και ζημίας και θα έχουν την δυνατότητα υποβολής ενστάσεων. Ο κ. Νικολακόπουλος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και με τους αγρότες του νομού για το θέμα της τιμής της πατάτας, που βάλλεται από τις αθρόες εισαγωγές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος