Δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης γονέων πραγματοποιήθηκαν στο 1ο νηπιαγωγείο Αμαλιάδας και στο Νηπιαγωγείο Μυρσίνης, από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ηλείας «Παρεμβάσεις» σε συνεργασία με τον ΕΟΠΑΕ.
Στο 1ο νηπιαγωγείο Αμαλιάδας η συνάντηση επικεντρώθηκε στις αναπτυξιακές ανάγκες των παιδιών προσχολικής ηλικίας, δίνοντας έμφαση στη συναισθηματική ανάπτυξη, την επικοινωνία, τα όρια, καθώς και στον ρόλο της οικογένειας στην ενίσχυση της ψυχοκοινωνικής εξέλιξης των παιδιών.
Στη δράση συμμετείχαν γονείς, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση, εξέφρασαν προβληματισμούς και μοιράστηκαν εμπειρίες από την καθημερινότητα της γονεϊκότητας.
Στο νηπιαγωγείο Μυρσίνης η θεματική της συνάντησης αφορούσε τη μετάβαση των παιδιών στην επόμενη εκπαιδευτική βαθμίδα και ειδικότερα τρόπους υποστήριξης των παιδιών και των οικογενειών τους κατά τη συγκεκριμένη αναπτυξιακή περίοδο. Κατά τη διάρκεια της δράσης αναπτύχθηκε διάλογος γύρω από τις ανάγκες και τις ανησυχίες των γονέων, ενώ δόθηκε έμφαση στην ενίσχυση της συναισθηματικής ασφάλειας και της αυτονομίας των παιδιών.
Στη δράση συμμετείχαν γονείς, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες, προβληματισμούς και καλές πρακτικές σε ένα υποστηρικτικό πλαίσιο συζήτησης.
Τον συντονισμό των συναντήσεων είχε η Χαντζηκωνσταντίνου Σωτηρία, Ψυχολόγος.
Ευχαριστούμε θερμά το 1ο νηπιαγωγείο Αμαλιάδας και το Νηπιαγωγείο Μυρσίνης για τη συνεργασία, τις Προϊσταμένες του σχολείου, τις εκπαιδευτικούς και όλους τους γονείς για την ενεργή συμμετοχή και τη συμβολή τους στην επιτυχία της δράσης.