FOLLOW US: facebook twitter

Παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής θωράκισης και στο δίκτυο του ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειού

Ημερομηνία: 08-11-2022 | Συντάκτης:

Από την Π.Ε Ηλείας

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής θωράκισης από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, με τον προληπτικό καθαρισμό αποστραγγιστικών τάφρων, αρμοδιότητας του ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Ηλείας Κώστα Μπαλκάμο,βρέθηκε σε περιοχές της Αμαλιάδας και της Γαστούνης, όπου αυτές τις ημέρες βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες καθαρισμού, στις αποστραγγιστικές τάφρους 1Τ (νότια ζώνη) και 8Τ αντίστοιχα, αρμοδιότητας του ΓΟΕΒ.Ειδικότερα, η αποστραγγιστική τάφρος 1Τ διέρχεται πλησίον των οικισμών Μάρμαρα και Λιβαδάκια, στην είσοδο της Αμαλιάδας, ενώ η 8Τ αναπτύσσεται μεταξύ Γαστούνης και Βαρθολομιού. 

«Λόγω της οικονομικής αδυναμίας του Οργανισμού και της αντικειμενικής δυσκολίας να προχωρήσει σε προληπτικές εργασίες καθαρισμού στο δίκτυο του, η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, μέσω του Τμ. Πολιτικής Προστασίας, καλύπτει αυτή την ανάγκη, προχωρώντας και φέτος σε καθαρισμούς και παρεμβάσεις θωράκισης, όχι μόνο αγροτικών καλλιεργειών και υποδομών, αλλά και οικισμών, καθώς και οι δυο παραπάνω τάφροι, διέρχονται μέσα ή πολύ κοντά σε οικισμούς», εξηγεί ο κ. Γιαννόπουλος.

   Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας, παρακολούθησε από κοντά τις εργασίες και συζήτησε με τον προϊστάμενο και τους εργολάβους για την πορεία τουςαλλά και για το πρόγραμμα των επόμενων καθαρισμών και παρεμβάσεων. Κάθε βήμαυλοποιείται,αφού έχει προηγηθεί σχεδιασμός και προτεραιοποίηση των αναγκών ανά περιοχή, προκειμένου να επιτευχθεί η σωστή θωράκισή της. Αυτό αποδείχθηκε και το περασμένο Σαββατοκύριακο, καθώς μετά τις εργασίες που έχουν ήδη εκτελεστεί σε ποταμούς και χειμμάρους καθώς και στο αποστραγγιστικό δίκτυο,λειτούργησαν όπως έπρεπε. 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος