FOLLOW US: facebook twitter

Παρελθόν για το ΓΝ Ηλείας ο Χρήστος Χριστόπουλος

Ημερομηνία: 05-08-2022 | Συντάκτης:

Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της παύσης των καθηκόντων του από το Υπ. Υγείας

Τέλος, μετά από 30 μήνες- και λίγους μόλις μήνες πριν την επίσημη λήξη της θητείας του, αποτελεί για το ΓΝ Ηλείας ο Χρήστος Χριστόπουλος που αποπέμφθηκε προχθες αιφνιδιαστικά από τη θέση του Διοικητή.Από μέρα σε μέρα, αναμένεται η δημοσίευση της επίσημης απόφασης παύσης του από το Υπουργείο Υγείας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη έρθει εντολή από το Υπουργείο Υγείας διακοπής της μισθοδοσίας του. Ως εκ τούτου η επίσημη αναγγελία της παύσης του  είναι θέμα τυπικό.

Ο απερχόμενος Διοικητής του ΓΝ Ηλείας, Εντατικολόγος χειρουργός Χρήστος Χριστόπουλος, στους 30 μήνες παρουσίας του στη διοίκηση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων του Νομού, είχε προκαλέσει με τις αποφάσεις του έντονη δυσαρέσκεια στο προσωπικό, ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό, και μάλιστα επί των ημερών του, «έφυγαν» από το Νοσοκομείο Πύργου περισσότεροι από… είκοσι ιατροί! Η μήνυση που είχε καταθέσει κατά των Παθολόγων, τους εξανάγκασε σε παραίτηση και ακόμα και σήμερα η παθολογική κλινική παραμένει με μόλις δυο μόνιμους ιατρούς ενώ και οι εντατικολόγοι (και πρώην συνάδελφοι του στη ΜΕΘ) που κράτησαν την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε δύσκολους περιόδους ανοιχτή, επέλεξαν να αποχωρήσουν με αποτέλεσμα η σημαντική αυτή μονάδα να μην έχει εξειδικευμένοπροσωπικό.  Με λίγα λόγια δεν υπήρχε πνεύμα συνεργασίας μεταξύ διοίκησης και ιατρικού προσωπικού. Ακόμα και ο τρόπος που επέλεξε να λειτουργήσει την κλινική και την ΜΕΘ covid στη διάρκεια της πανδημίας, χωρίςεξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, μόνιτορ και οξύμετρα, είχε προκαλέσει θύελλά αντιδράσεων με τα συνδικαλιστικά όργανα γιατρών και εργαζομένων να τον καταγγέλλουν ότι θέτει τη ζωή των ασθενών σε κίνδυνο. Μάλιστα λίγους μήνες αργότερα η λειτουργία της ΜΕΘ κόβιντδιεκόπη άδοξα λόγωτης έλλειψης… εξειδικευμένου προσωπικού.

Κατά την διάρκεια της θητείας του δέχθηκε “πυρά” από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας καθώς θεωρήθηκε ότι με τις δικές του αποφάσεις μετέτρεψε το Νοσοκομείο σε εμβολιαστικό κέντρο και μετακινησεμετακίνησε γιατρούς και νοσηλευτές για τις ανάγκες της πανδημίας, στο Νοσοκομείο Πύργου το οποίο μετά τις διαρκείς αποχωρήσεις ιατρών, λειτούργησε και εξακολουθεί να λειτουργεί στο «κόκκινο».Βεβαίως η θητεία του συνέπεσε και με μια δύσκολη περίοδο λόγω πανδημίας, ενώ δεν υπήρξε και η ανάλογη υποστήριξη από το Υπουργείο Υγείας. Για τη θέση του Διοικητή του ΓΝ Ηλείας έχει προταθεί ο διπλωματούχος Μηχανικός Σπύρος Πολίτης από την Πάτρα με μακρά πολιτική και κοινωνική δράση, παραμένει ωστόσο ακόμα άγνωστο το αν και πότε θα αναλάβει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος