FOLLOW US: facebook twitter

Παρέλασαν με χάρη μαθητές και πρόσκοποι – Τίμησαν την Εθνική μας Επέτειο στην Αμαλιάδα

Ημερομηνία: 26-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Την Εθνική μας επέτειο τίμησαν χθες στην Αμαλιάδα εκατοντάδες κόσμου από την πόλη αλλά και την  ευρύτερη περιοχή του δήμου Ήλιδας, καθώς η λιακάδα και γενικά ο καλός καιρός βοήθησε έτσι ώστε όλοι να βγουν στους δρόμους για να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου 1821.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν νωρίς το πρωί με την Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου χοροστατούντος του Επίσκοπου Ωλένης Αθανασίου, και του ιερού κλήρου. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, των Αρχών και των Συλλόγων, ενώ στις 11.30 παρέλασαν στους κεντρικούς δρόμους τα σχολεία, οι πρόσκοποι. Μαθητές όλων των σχολικών μονάδων της Αμαλιάδας, πολλοί εξ αυτών με παραδοσιακές στολές, παρέλασαν με καμάρι και υπερηφάνεια και καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο, ενώ όπως είναι φυσικό την παράσταση έκλεψαν οι μαθητές μικρότερων τάξεων και νηπιαγωγείων με τις παραδοσιακές στολές τους.

Μετά το τέλος της παρέλασης δόθηκε δεξίωση στο φουαγιέ του Λαζαράκειου δημοτικού μεγάρου από τον δήμαρχο και την δημοτική αρχή προς όλους τους επισήμους και τοπικούς φορείς και ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά του Δήμου Ήλιδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος