FOLLOW US: facebook twitter

Parea με τη ΦΛΟΓΑ στη μνήμη της μικρής Διονυσίας Ροδοπούλου

Ημερομηνία: 14-09-2022 | Συντάκτης:

Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη μυελού των οστών πίνουμε καφέ για καλό σκοπό και στηρίζουμε για 7η χρονιά τις εκδηλώσεις στην πλατεία Κύπρου

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Πιστοί στο ραντεβού που δίνει κάθε χρόνο το Pareacafé στον Πύργο  μαζί με τη «Φλόγα» στον αγώνα για τη στήριξη παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια και κυρίως την ενημέρωση και την διάδοση   της αξίας της τεράστιας πράξης εθελοντισμού για να γίνουμε όλοι εθελοντές δότες μυελού  των οστών , το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, πίνουμε καφέ για καλό σκοπό! 17 Σεπτέμβρη είναι η Παγκόσμια μέρα εθελοντή δότη μυελού των οστών και για 7η συνεχή χρονιά το Pareacafé στηρίζει τον Σύλλογο γονέων «Φλόγα»  δωρίζοντας όλες οι εισπράξεις  της ημέρας στο Σύλλογο, ενώ παράλληλα συνδιοργανώνουν ανάλογη εκδήλωση στην πλατεία Κύπρου.

Στη μνήμη της  4χρονης Διονυσίας Ροδοπούλου

Μάλιστα η φετινή εκδήλωση αλληλεγγύης, από το Pareacafe και  τον Σύλλογο γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα» , είναι αφιερωμένη στην μνήμη της  μικρής Διονυσίας  που έφυγε νωρίς και δεν μπόρεσε να νικήσει το «τέρας» της ασθένειας.  Η 4χρονη Διονυσία Ροδοπούλου που με την απώλειά της σκόρπισε τη θλίψη σε όλη την τοπική κοινωνία της Ηλείας και όχι μόνο, ταξίδεψε για την γειτονιά των αγγέλων στις 17 Αυγούστου, παλεύοντας γενναία δυο χρόνια με τον καρκίνο, αφού είχε διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο όταν ήταν 2 ετών., Στο πλευρό της Διονυσίας στέκονταν όλο αυτό το διάστημα οι γονείς της, τα αδέρφια της, η γιαγιά της, τα αγαπημένα της πρόσωπα αλλά και ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα». Μάλιστα  με πρωτοβουλία του Γραφείου Εθελοντισμού του δήμου Πύργου και με την αμέριστη ανταπόκριση του Γιώργου Kαραγκούνη, είχε πραγματοποιηθεί φιλανθρωπικός αγώνας στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου με τους επίλεκτους της Ηλείας και τους Διεθνείς Επίλεκτους να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, σε μια διοργάνωση που στόχο είχε, την οικονομική στήριξη της οικογένειας της μικρής για τα μεγάλα έξοδα της νοσηλείας της. Τελικά κι ενώ υπήρχαν σημάδια βελτίωσης του παιδιού, μια επιπλοκή στην υγεία της απέβη μοιραία και έσβησε το παιδικό της χαμόγελο.

Γίνε κι εσύ εθελοντής δότης μυελού των οστών

Όμως η περίπτωση της μικρής Διονυσίας όπως και όλων των άλλων παιδιών που έχουν χαθεί από καρκίνο, μπορούν έστω και από εκεί ψηλά, να κινητοποιήσουν και να αφυπνίσουν τον κόσμο  και ο καθένας από μας  χαρίσει ζωή και να γίνει εθελοντής δότης μυελού των οστών. Το μόνο που χρειάζεται, είναι μία καρδιά γεμάτη αγάπη για το συνάνθρωπο και αρκεί λίγο σάλιο και μία μπατονέτα, αρκεί να είσαι υγιής, από 18-45 ετών. Έτσι, με έναν πολύ εύκολο τρόπο, μπορείς να καταχωρηθείς στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Κι αν χρειαστεί και βρεθείς κάποτε συμβατός, να προχωρήσεις στην ύψιστη πράξη για την μεταμόσχευση μυελού που θα σώσει μια ζωή ενός παιδιού!

Η εκδήλωση του Σαββάτου στην πλατεία Κύπρου

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 5 το απόγευμα στην πλατεία Κύπρου και το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

➡️Αιμοδοσία 17.00-21.00

➡️Δότες μυελού των οστών 17.00-21.00

➡️Ομιλίες για τον παιδικό καρκίνο 20.00

➡️Δράσεις για μικρά παιδιά 17.00-21.00

➡️Bazaar σχολικών ειδών από τον σύλλογο Φλόγα 17.00-21.00

➡Εθελοντική Συναυλία από το ΛΑΪΚΟ ΔΙΦΩΝΟ 21.00

Στην διοργάνωση και την εκδήλωση συμμετέχουν ακόμα πέρα από το Pareacafe και την ΦΛΌΓΑ, ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, ο Σύλλογος Εστίασης ΔΙΟΝΥΣΟΣ Πύργου, το Γραφείο Εθελοντισμού δήμου Πύργου, το ΚΔΑΠ Ηλίανθος και το Σωματείο Παραπληγικών και κινητικά αναπήρων Ν. Ηλείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καιρός Πύργος