FOLLOW US: facebook twitter

Κοινωνικές & εκπαιδευτικές δράσεις του Παν/μίου Πατρών: «Πάρε μέρος στην αλυσίδα – Γίνε και εσύ δότης μυελού των οστών»

Ημερομηνία: 01-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Σε ένα πλήθος κοινωνικών και εκπαιδευτικών δράσεων, συμμετέχει τον μήνα Οκτώβριο το Πανεπιστήμιο Πατρών με πρώτη την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των οστών, θέλοντας να στείλει το δικό του κοινωνικό μήνυμα.

Κάθε χρόνο, για χιλιάδες ασθενείς μοναδική ελπίδα αποτελεί η εύρεση ενός συμβατού εθελοντή δότη που θα τους χαρίσει ζωή. Γνωρίζετε ότι μπορείτε να Χαρίσετε Ζωή σ’ έναν ασθενή με λευχαιμία, απλά δίνοντας αίμα; Γνωρίζετε ότι μπορείτε να γραφτείτε ως εθελοντές δότες μυελού των οστών, απλά δίνοντας σάλιο; Γνωρίζετε πόσοι συνάνθρωποί μας με λευχαιμία, μεταξύ τους και μικρά παιδιά, αγωνιούν καθημερινά προσπαθώντας να βρουν ένα συμβατό εθελοντή δότη;

Την Παρασκευή 4  Οκτωβρίου 2019  γιορτάζουμε λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών και θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλους, να δείξουμε πόσο σημαντικός μπορεί να είναι ο Ένας άνθρωπος για τη ζωή του άλλου, να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να ενημερωθεί και να γίνει καθένας από εμάς μέρος αυτής της αλυσίδας ζωής που καθημερινά σώζει ζωές ασθενών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή», ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του WMDA, διοργανώνει, υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας (ΕΑΕ) στην Πάτρα δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών με σύνθημα: «Πάρε μέρος στην αλυσίδα – Γίνε και εσύ δότης». Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 σε συνεργασία  με τις Πολιτιστικές Ομάδες  Φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΠΟΦΠΠ) και την Ομάδα  «Will you ..Marrow me?» της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας του Παραρτήματος Πάτρας (ΕΕΦΙΕ) οργανώνουν στην Πάτρα,στη διασταύρωση της Αγίου Νικολάου και Ρήγα Φεραίου και ώρα 20.00 ένα χορευτικό δρώμενο δρόμου που φέρει τον τίτλο Street Dance Show – «Χορεύοντας για τη Ζωή». Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών θα χορέψουν και θα μας ξεσηκώσουν σε ρυθμούς Latin και RnB, γιορτάζοντας μαζί μας την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη. Παράλληλα, εκεί, θα βρίσκονται και στελέχη, εθελοντές δράσης και φίλοι του ΚΕ∆ΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή», προκειμένου να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες σχετικά µε το πως μπορούν να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών.

«Robots@MET» Εκπαιδευτική ρομποτική για παιδιά

Η δράση εκπαιδευτικής ρομποτικής του Μουσείου Επιστημών & Τεχνολογίας, του Πανεπιστημίου Πατρών, Robots@MET, ανοίγει τις πόρτες της για να υποδεχθεί νέους μικρούς ρομποτιστές, που θα ενταχθούν και θα ακολουθήσουν το πρωτοποριακό πρόγραμμά της στον μαγικό κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής και του STEAM (Science, Technology, Engineering, Art and Mathematics).

Το 2019-2020 πρόκειται να ενταχθούν ως μέλη της ομάδας του Robots@MET δεκαοκτώ νέοι μικροί ρομποτιστές (Γ’ και Δ’ Δημοτικού), που  επελέγησαν χθες, μετά από κλήρωση η οποία θα διεξαχθεί στο Μουσείο Επιστημών & Τεχνολογίας. Οι συναντήσεις των μικρών ρομποτιστών διεξάγονται κάθε Παρασκευή, στις 15.00-16.20 και 16.40-18.00, στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

«ΑΚΡΟAΤΗΣ  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ»

Το Πανεπιστήμιο Πατρών στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της σύνδεσής του με την τοπική κοινωνία, συνεχίζει την υλοποίηση του ιδιαίτερα επιτυχημένου θεσμού του Ακροατή Πανεπιστημιακών Μαθημάτων για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020.

Ο θεσμός αυτός δίνει τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη ανεξάρτητα από την ηλικία και το επίπεδο σπουδών του, να παρακολουθήσει πανεπιστημιακά μαθήματα, τα οποία ο ίδιος θα επιλέξει από τα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών των Τμημάτων του Παν/μίου Πατρών που διαθέτουν μαθήματα για τον σκοπό αυτό.Το Πανεπιστήμιο δίνει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν την αίτησή τους έντυπα ή ηλεκτρονικά από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 21 Οκτωβρίου 2019.

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ UPWEBTV

Το Up WEB TV, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και ερευνητικών σκοπών του Πανεπιστημίου,  έχει στόχο την αντίστοιχη ενημέρωση με ποιότητα λόγου και εικόνας. Στο πλαίσιο αυτό, αναζητά εθελοντές προκειμένου να συμπληρώσει την στελέχωσή του οι οποίοι, πέρα από το μεράκι, θα ήταν επιθυμητό να διαθέτουν γνώσεις αλλά κυρίως διάθεση, ώστε να μπορούν να προσφέρουν: ως δημοσιογράφοι, εικονολήπτες, σκηνοθέτες, μοντέρ.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν την πρόθεση τους μαζί με τυχόν έγγραφα που αποδεικνύουν τις όποιες γνώσεις τους, στην διεύθυνση https://www.upnet.gr/uptv/  έως την Τρίτη 15.10.2019.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος