FOLLOW US: facebook twitter

Παραβάσεις σε 3 επιχειρήσεις τροφίμων της Ηλείας

Ημερομηνία: 29-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

elegxoi-kreatwn

Εντοπίστηκαν από ελέγχους 2.100 “ορφανά” προέλευσης και προορισμού αρνιά στην Περ. Δυτικής Ελλάδας

Αρκετές παρατυπίες σε ότι αφορά την αγορά και ασφάλεια τροφίμων, αλλά και 2.100 «ορφανά» αρνιά, εντόπισαν οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από μικρά κλιμάκια υπηρεσιών και αστυνομικών Αρχών στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην επεξεργασία-συσκευασία-τυποποίηση διακίνηση και εμπορία προϊόντων-τροφίμων ζωικής και φυτικής παραγωγής, εν όψει των εορτών του Πάσχα. Έτσι κατά το χρονικό διάστημα από 14-4-2016 έως 27-4-2016 πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε όλη την Επικράτεια και ειδικότερα  για την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας διαπιστώθηκαν οι παρακάτω παραβάσεις:

– Στον νομό Ηλείας σε 3 επιχειρήσεις βεβαιώθηκαν, σοβαρές παραβάσεις σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων και θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις. Από την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Πάτρας πραγματοποιήθηκε φορολογικός έλεγχος σε όλες τις επιχειρήσεις και λήφθηκαν φορολογικά στοιχεία. Από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας ελέγχθησαν συνολικά 155 εργαζόμενοι των επιχειρήσεων, για την εφαρμογή της ασφαλιστικής νομοθεσίας και άλλων διατάξεων, χωρίς να προκύψουν παραβάσεις.

– Από έλεγχο στα σφαγεία Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, ανευρέθησαν 2100 αρνιά χωρίς να είναι γνωστή η προέλευση και ο προορισμός τους και η υπόθεση διερευνάται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

– Σε σφαγείο στην Πελοπόννησο ανευρέθησαν ρουμανικά σφάγια που δεν ήταν εγγεγραμμένα και η υπόθεση διερευνάται περαιτέρω.

Για τις παραπάνω περιπτώσεις, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων και διερευνώνται περαιτέρω οι υποθέσεις που εμπίπτουν στη φορολογική και ασφαλιστική νομοθεσία. Οι έλεγχοι αυτοί είναι ανεξάρτητοι και πέραν των καθ’ ύλη και κατά τόπους ελέγχων της αγοράς, εκάστης υπηρεσίας, που πραγματοποιήθηκαν το ανωτέρω διάστημα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος