FOLLOW US: facebook twitter

«Παράθυρο στο Βερολίνο»: Παρουσιάστηκε στην Αθήνα η νέα ποιητική συλλογή του Πυργιώτη Παναγιώτη Αρβανίτη

Ημερομηνία: 08-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός
«Κι εγώ στο Βερολίνο
στου κόσμου τον εξώστη
έγραφα στίχους• έξω μια ρόδινη
αστραφτερή βροχή.
Ήταν Ιούνης, δεν είχε νύχτα
όλα χορεύαν μιαν αιθέρια μουσική
κι η ποίηση ένα βανάκι δανεικό στους αιώνες
που τ’ οδηγούσαμε όλοι – κι εσύ μαζί…»

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Η νέα ποιητική συλλογή του Πυργιώτη Παναγιώτη Αρβανίτη «Παράθυρο στο Βερολίνο» παρουσιάστηκε στην Αθήνα στο φιλόξενο χώρο του «Poems n’ Crimes Art Bar»  στο Μοναστηράκι το απόγευμα του Σαββάτου, μια πολύ ωραία βραδιά γεμάτη ποίηση και μελωδίες.  Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι εκδόσεις Γαβριηλίδη στο πλαίσιο αναγνώσεων ποίησης στον χώρο των εκδόσεων, προσπαθώντας να συμβάλλουν στην ευρύτερη διάδοση του λόγου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στη σκηνή, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος

Συντελεστές της ποιοτικής βραδιάς που συνδύασε λόγο, ποίηση και μουσική εκτός από τον ίδιο τον Παναγιώτη Αρβανίτη ήταν η ποιήτρια και υποψήφια δρ Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΕΚΠΑ Άννα Γρίβα και οι υπέροχοι Sabi Trio:

Χαρούλα Τσαλπαρά – Πιάνο / ακορντεόν / φωνή,

Ελένη Χαρταλάμη – Κρουστά / φωνή,

Κωστής Κωστάκης – κιθάρα / χαβάγια / φωνή, που πλαισίωσαν με τραγούδια την λογοτεχνική αυτή βραδιά.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάθονται

«Το 1984 λίγο πριν γεννηθώ έβραζε η ποίηση μέσα μου»

Ο Παναγιώτης Αρβανίτης, γιος του μηχανικού και πρώην δημάρχου Ωλένης Ντίνου Αρβανίτη, ξεκίνησε τη ζωή του το 1985 στον Πύργο Ηλείας, μπήκε στο Πολυτεχνείο, το οποίο εγκατέλειψε για τη Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας, έχει μεταπτυχιακό στην Ελληνική Φιλολογία και τις Πολιτικές Επιστήμες και τώρα ζει στο Βερολίνο κάνοντας το διδακτορικό του. Τόσο η διπλωματική του εργασία όσο και το διδακτορικό του αφορούν την ποίηση.

Από πολύ νεαρή ηλικία επέλεξε ως τρόπο έκφρασής του την ποιητική γλώσσα , είναι ένας νέος με ταλέντο και ποιότητα και η τέχνη του αντανακλά τις αγωνίες του, τον εσωτερικό του κόσμο και το στοχασμό του. Ο Γιώργης Παυλόπουλος ήταν από τους πρώτους που είχε διαβάσει τα ποιήματά του και αυτός τον παρότρυνε ολόψυχα να συνεχίσει.

Ο Παναγιώτης Αρβανίτης έχει ήδη εκδώσει τις σημαντικές ποιητικές συλλογές Μια στάλα κατράμι σ’ ένα βαρέλι μέλι (2009), Λευκό χιούμορ (2012), Τυφλός επισκέπτης (2016), Στο ιώδες στρίφωμα του ορίζοντα (2017) που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Γαβριηλίδης Όπως ειπώθηκε και από τους ομιλητές στην παρουσίαση της νέας του ποιητικής συλλογής, ο Παναγιώτης Αρβανίτης συνεχίζει να προτιμά τις ολιγόστιχες ποιητικές συνθέσεις, πρόκειται για μαθήματα ποιητικής οικονομίας που έχει ήδη δουλέψει στο σύνολο σχεδόν του έργου του…

Πουλχερία Γεωργιοπούλου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος