FOLLOW US: facebook twitter

Παράταση του lockdown για ακόμη μια εβδομάδα – Άνοιγμα μόνο των  καταστημάτων Χριστουγεννιάτικων ειδών

Ημερομηνία: 04-12-2020 | Συντάκτης:

Παράταση των περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας καθώς η εικόνα της πανδημίας στη χώρα δεν είναι αυτή που ανέμεναν οι ειδικοί επιστήμονες και η κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Αγροτικής και Επενδύσεων ανακοίνωσε το άνοιγμα των καταστημάτων με εποχικά είδη από την ερχόμενη Δευτέρα, δηλαδή θα επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών καθώς και η πώλησή τους από τα  super markets.

Εξηγώντας το σκεπτικό της απόφασης, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι «αυτά τα είδη δεν μπορούν να πουληθούν σε επόμενο χρόνο παρά μόνο μέσα στις γιορτές».

Μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση, ο υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε ότι με τους επιδημιολογικούς δείκτες σε ψηλά επίπεδα όλες οι αποφάσεις της κυβέρνησης έχουν αναβληθεί καθώς υπό αυτά τα δεδομένα δεν αποτελεί πρώτο μέλημα της κυβέρνησης το άνοιγμα της οικονομίας.

Αναφερόμενος στα εποχικά καταστήματα με τα χριστουγεννιάτικα είδη σημείωσε ότι δεν είναι πολλά και δεν θα επιβαρύνουν την κατάσταση, «όλα τα υπόλοιπα όμως θα πάνε αναγκαστικά με τον ρυθμό της πανδημίας»

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος