FOLLOW US: facebook twitter

«Παράταση προστασίας της α’ κατοικίας θα ζητήσει η κυβέρνηση από τους θεσμούς»

Ημερομηνία: 04-04-2020 | Συντάκτης:

Αίτημα για παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας θα ζητήσει τις επόμενες μέρες  η κυβέρνηση από τους θεσμούς, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως «είναι παράλογο, μέσα σ’ αυτήν την κρίση να προχωρήσουμε σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Δεν πιστεύω να υπάρξει αντίρρηση από πλευράς θεσμών. ‘Αρα, θα πάμε πιο πίσω στο χρόνο, όσο περισσότερο γίνεται και όσο πρέπει, για να προλάβει η οικονομία μας να συνέλθει από την καραντίνα».

«Μέσα στην κρίση δε νοούνται αυξήσεις παρά μόνο εκεί που δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Για παράδειγμα, αν ένα είδος είναι εισαγόμενο κι αν δεν αυξήσεις την τιμή, να μην μπορείς να το προμηθευτείς. Εκεί να το καταλάβω. Αλλά μέσα στην κρίση κάθε εταιρεία θα πρέπει να βάλει πλάτη στον ελληνικό λαό. Όποιος δεν το καταλαβαίνει με το καλό, θα το καταλάβει με το ζόρι, θα πληρώνει πρόστιμα» πρόσθεσε αναφορικά με τη λειτουργία της αγοράς.

Αναφορικά με την απόφαση για «πάγωμα» 75 ημερών στις μεταχρονολογημένες επιταγές ο υπουργός επεσήμανε ότι μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης θα πρέπει όσοι θέλουν και είναι σε ΚΑΔ που δικαιούνται προστασίας, να αναγγείλουν ηλεκτρονικά ποιες επιταγές τους θέλουν να τύχουν προστασίας.

«Από την Τετάρτη 8 Απριλίου όσες επιταγές δεν έχουν αναγγελθεί, νοούνται ότι θα πληρωθούν. Και θα μπορεί ο κομιστής να πηγαίνει να την εισπράξει ή να τη σφραγίσει, αν δεν πληρώνεται» είπε και εξήγησε ότι «όσοι μπορούν να πληρώσουν να συνεχίσουν να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους για να μην πάει η οικονομία στο μηδέν και να συνεχίσει να κινείται».

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος