FOLLOW US: facebook twitter

Παράταση ως το 2021 και πρόταση για εξαγορά των πρώην λιμνών με απόφαση Μάκη Βορίδη

Ημερομηνία: 21-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Αγροτικά, Νέα

Την παράταση ενός ακόμα χρόνου με το ισχύον καθεστώς και την πρόσκληση για την υποβολή των δηλώσεων μέσα στις προσεχείς ημέρες για την εκμίσθωση εκτάσεων των  πρώην λιμνών Αγουλινίτσας, Μουριάς και Κάστας ανακοίνωσε χθες το πρωί σε συνέντευξη Τύπου ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρής Βασιλόπουλος. Το  «πράσινο φως»  άναψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης στην συνάντηση που είχε με τον κ. Βασιλόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες στο γραφείο του στην Αθήνα, και υποδέχθηκε θετικά το σχέδιο των προτάσεων  του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται η πενταετής εκμίσθωση με δυνατότητα ανανέωσης, η παραχώρηση σε επαγγελματίες αγρότες, με προτεραιότητα στους μόνιμους κατοίκους των όμορων Κοινοτήτων των πρώην λιμνών.

Από την πλευρά του κ. Βασιλόπουλου διατυπώθηκε και η πρόταση για εξαγορά των εκτάσεων από τους δικαιούχους αγρότες, προκειμένου να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της αναδιανομής της κρατικής γης, όπως έχει γίνει και σε άλλες περιοχές της χώρας.

«Αποφασίσαμε παράταση για ένα ακόμα έτος και άμεσα θα βγάλουμε τη σχετική πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους αγρότες. Ταυτόχρονα ξεκινάμε τον σχεδιασμό για να λύσουμε το πρόβλημα που απασχολεί τους αγρότες. Θέλουμε δίκαιη οριοθέτηση και κατανομή των εκτάσεων και στοχεύουμε στη συγκρότηση μιας ισχυρής ομάδας παραγωγών που θα διαχειρίζεται την κρατική γη» τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος