FOLLOW US: facebook twitter

Παράταση Επικουρικών ιατρών για ακόμα τρία χρόνια στο Νοσοκομείο Πύργου

Ημερομηνία: 04-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία
Δυο Νεφρολόγων και ενός Καρδιολόγου

Με κοινή απόφαση του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξάνθου και του Αναπληρωτή Υπουργού ΠάυλουΠολάκη κατανέμεται στο Γ.Ν Ηλείας – ΝΜ Πύργου χρηματοδότηση ύψους 96.000€, με σκοπό την παράταση παραμονής τριών (3) επικουρικών ιατρών μέχρις τις 30-11-2019.

Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση αφορά έναν (1) καρδιολόγο και δύο (2) Νεφρολόγους και αποτελεί ουσιαστικά εφαρμογή του άρθρου 71 του Ν. 4589/19 σύμφωνα με το οποίο η μισθοδοσία της συγκεκριμένης κατηγορίας επικουρικών ιατρών θα συνεχίσει να καλύπτεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η παραμονή των τριών ιατρών  διασφαλίζει τη σταθερότητα της Καρδιολογικής κλινικής (και της Μονάδας Εμφραγμάτων) και της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού χωρίς να επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου.

Στην Καρδιολογική υπηρετούν επτά (7) ειδικευμένοι Καρδιολόγοι από τους οποίους οι τρεις (3) είναι μόνιμοι, οι τρεις (3) επικουρικοί και ο ένας (1) υπόχρεος υπηρεσίας υπαίθρου επί θητεία. Ουδέποτε η συγκεκριμένη κλινική είχε αυτόν τον αριθμό ειδικευμένων ιατρών.

Στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού υπηρετούν πέντε (5) ιατροί από τους οποίους η μία (1) είναι μόνιμη και οι τέσσερις (4) επικουρικοί.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος