FOLLOW US: facebook twitter

Υποχρεωτικό «κούρεμα» ενοικίων, αναστολή συμβάσεων εργασίας και για τον μήνα Ιούνιο

Ημερομηνία: 31-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Σε «στοχευμένη» παράταση και για τον μήνα Ιούνιο δύο βασικών μέτρων στήριξης, όπως είναι το υποχρεωτικό «κούρεμα» των ενοικίων και η αναστολή των συμβάσεων εργασίας, προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Οι ανακοινώσεις αναμένονται μέσα στην επόμενη εβδομάδα, αλλά θα αφορούν μόνο συγκεκριμένους κλάδους.

Η αναστολή των συμβάσεων εργασίας θα επικεντρωθεί κυρίως στον τομέα του τουρισμού αλλά και στην εστίαση, καθώς οι κλειστοί χώροι -που έχουν υποχρεώσει πολλές επιχειρήσεις να παραμείνουν κλειστές- δεν αναμένεται να λειτουργήσουν πριν από το τέλος Ιουνίου.

Αντίστοιχης λογικής θα είναι και η εφαρμογή του υποχρεωτικού «κουρέματος» των ενοικίων για τον μήνα Ιούνιο. Θα επιλεγούν δηλαδή οι επιχειρήσεις που θα παραμείνουν υποχρεωτικά κλειστές για τμήμα ή για ολόκληρο τον Ιούνιο.

Επιδότηση παγίων δαπανών

Σήμερα ή το αργότερο τη Δευτέρα αναμένεται να ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα για την υποβολή των αρχικών αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών.

Δικαιούχοι θα είναι οι επαγγελματίες που απασχολούν τουλάχιστον έναν εργαζόμενο αρκεί να είχαν μείωση εσόδων άνω του 30% κατά τη διάρκεια του 2020. Για την καταβολή της ενίσχυσης, θα πρέπει το ύψος των παγίων δαπανών να είναι μεγαλύτερο από τις ενισχύσεις που έχει ήδη λάβει η επιχείρηση μέσω των υπόλοιπων μέτρων στήριξης και κυρίως μέσω των επιστρεπτέων προκαταβολών. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, οι επιχειρήσεις που θα θελήσουν να επιδοτηθούν μέσω του προγράμματος επιδότησης παγίων δαπανών θα πρέπει να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις το αργότερο έως 17 Ιουνίου, προκειμένου και οι φορολογικές αρχές να είναι σε θέση να αντλήσουν τα στοιχεία για τις πάγιες δαπάνες μέσα από το έντυπο Ε3. Τα 500 εκατ. ευρώ που θα δοθούν στην αγορά μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος θα καταβληθούν με τη μορφή συμψηφισμών με φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις.

Πηγή: naftemporiki.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος