FOLLOW US: facebook twitter

Παράσταση διαμαρτυρίας χθες Σωματείων και φορέων στη Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας: «Παίρνουμε στα χέρια μας την υπεράσπιση της ζωής και της υγείας μας!»

Ημερομηνία: 29-09-2021 | Συντάκτης:

Σε συνέχεια των κινητοποιήσεων που εξάγγειλαν τα σωματεία της Ηλείας  πραγματοποιήθηκε χθες παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο της διοίκησης του Γ.Ν. Ηλείας.

Ολιγομελή αντιπροσωπία από τους προέδρους των σωματείων έθεσε στην διοίκηση τα πολύ σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν την δημόσια υγεία στο Νομό και κατέθεσαν ψήφισμα με τις θέσεις και τα αιτήματα τους. Μεταξύ αυτών, οι μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, η μετατροπή σε αορίστου χρόνου όλων των εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας, η επαναλειτουργία όλων των  Νοσηλευτικών Μονάδων και επιστροφή του μετακινημένου προσωπικού πίσω στις οργανικές τους θέσεις, ανάκληση των αποφάσεων αναστολής εργασίας των υγειονομικών και επιστροφής τους με πλήρες αποδοχές στην εργασία τους, ένταξη στα ΒΑΕ καθώς και Μισθολογική αναβάθμιση των αποδοχών τους. Επίσης, ζήτησαν την άμεση ανάκληση και τροποποίηση  της απαράδεκτης απόφασης  ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 33 ης /09-09-2021 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Γ.Ν. ΗΛΕΙΑΣ , θέμα 7ο  και ζήτησαν να αντικατασταθεί με την διερεύνηση της τεχνικής επιτροπής που συστήνεται, ως προς τις διαδικασίες παράτασης η ανανέωσης των συγκεκριμένων συμβάσεων. Επίσης να εξεταστεί  η δρομολόγηση νέων ΣΟΧ από 1/1/2022 ως προς τις συγκεκριμένες λειτουργικές ανάγκες του Γ.Ν.ΗΛΕΙΑΣ

“Στην συζήτηση που ακολούθησε  η διοίκηση τοποθετήθηκε μόνο ως προς το τρίτο αίτημα μας, με την επίμαχη απόφαση του Δ.Σ” τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΝΜ Αμαλιάδας Σωκράτης Σωτηρόπουλος προσθέτοντας πως οι απαντήσεις που πήραν δεν τους ικανοποιήσαν, αφού δεν τροποποιούν την επίμαχη απόφαση που ορίζει  την τεχνική επιτροπή να αναζητήσει εργολαβικά συνέργεια προς αντικατάσταση των υπό απόλυση συμβασιούχων. “Αντιπροτείναμε να εξεταστεί  η δρομολόγηση νέων ΣΟΧ από 1/1/2022 ως προς τις συγκεκριμένες λειτουργικές ανάγκες του Γ.Ν.ΗΛΕΙΑΣ εάν δεν παραταθούν ή ανανεωθούν οι συμβάσεις έως τέλος χρόνου. Η διοίκηση απάντησε αρνητικά, προφανώς εκφράζει κυβερνητικές θέσεις που συγκλίνουν στην απόλυση των συμβασιούχων και στην επαναφορά των εργολαβικών συνεργείων.  Κλιμακώνουμε τις δράσεις μας  με  συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις πόλεις της Αμαλιάδας  και του Πύργου στις 5, και 12 Οκτωβρίου αντίστοιχα.  Ο αγώνας συνεχίζεται”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος