FOLLOW US: facebook twitter

Παράσταση διαμαρτυρίας χθες από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α/θμιας Πύργου-Ολυμπίας: «Όχι στην απαξίωση του Νηπιαγωγείου»

Ημερομηνία: 26-01-2021 | Συντάκτης:

Την αντίθεση τους, στη ρύθμιση του Υπ. Παιδείας με την οποία τροποποιείται η ώρα αποχώρησης νηπίων και εκπαιδευτικού προσωπικού από τα Νηπιαγωγεία, εξέφρασαν χθες με παράσταση διαμαρτυρίας τους στην Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση Ηλείας μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου- Αρχαίας Ολυμπίας.

«Tο Υπουργείο Παιδείας, διαχρονικά δείχνει να αγνοεί  τις ιδιαίτερες συνθήκες λειτουργίας των Νηπιαγωγείων και με την πρόσφατη,  ατυχή και άστοχη ρύθμιση σχετικά με την τροποποίηση της ώρας αποχώρησης νηπίων θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα τόσο στο εκπαιδευτικό προσωπικό όσο και στις οικογένειες των μαθητών. Ήδη από την αρχή της σχολικής χρονιάς οι Νηπιαγωγοί, όπως όλοι οι εκπαιδευτικοί, βρήκαν τρόπους για την ασφαλή προσέλευση και  αποχώρηση των παιδιών «καταστρώνοντας»   νέα σχέδια για την αποφυγή του συνωστισμού των γονέων κατά την προσέλευση και αποχώρηση των νηπίων.

Πέραν των προφανών όμως προβλημάτων που δημιουργεί η ρύθμιση αυτή, γίνεται φανερή η άγνοια της πολιτικής ηγεσίας σχετικά με το γεγονός ότι από τη στιγμή της προσέλευσης των νηπίων οι νηπιαγωγοί ασκούν πέρα από τα διδακτικά τους καθήκοντα, αδιάλειπτη επιτήρηση χωρίς να παρέχεται καμία δυνατότητα διαλείμματος. Είναι λοιπόν αδιανόητο να γίνει αποδεκτή μια τέτοια ρύθμιση, η οποία αφενός απαξιώνει τον εκπαιδευτικό ρόλο του Νηπιαγωγού, αφετέρου δε, επιμηκύνει το ωράριο των εκπαιδευτικών, επιτιθέμενη στα εργασιακά δικαιώματα.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να ανακαλέσει άμεσα τη συγκεκριμένη απόφαση, η οποία όχι μόνο δε δίνει λύση, αλλά δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα».

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών απαιτεί:

  • Άμεση απόσυρση της Υ.Α. για το ωράριο των Νηπιαγωγείων
  • Κατοχύρωση του ωραρίου όλων των Νηπιαγωγών και εξίσωσή του με αυτό όλων των εκπαιδευτικών
  • Ουσιαστικά μέτρα για την ασφάλεια και υγιεινή στα σχολεία
  • Εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής με σύγχρονους όρους και προϋποθέσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος