FOLLOW US: facebook twitter

Παράσταση διαμαρτυρίας χθες από την ΟΑΣΗ: «Αγωνιζόμαστε για την ουσιαστική στήριξη των πυρόπληκτων παραγωγών»

Ημερομηνία: 08-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Αγροτικά, Νέα

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στον Πύργο έκαναν χθες μέλη και φίλοι της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, ζητώντας την άμεση και επαρκή στήριξη των πυρόπληκτων παραγωγών του νομού.

Οι παρευρισκόμενοι αγρότες εξέφρασαν για μια ακόμα φορά τη δυσαρέσκειά τους για τα ελλιπή και αποσπασματικά μέτρα που έχει ανακοινώσει κυβέρνηση, προαναγγέλλοντας κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό-κεντρικό επίπεδο.

Ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ, Θανάσης Βομπίρης, δήλωσε ότι ο αγώνας θα είναι διαρκής μέχρι την τελική δικαίωση και την ουσιαστική ενίσχυση των πληγέντων παραγωγών.
«Συνεχίζουμε και θα αγωνιζόμαστε με παραστάσεις διαμαρτυρίας και με ό,τι άλλο μπορέσουμε, και σε συνεννόηση με αγρότες από άλλες περιοχές της Ελλάδας που έχουν καεί. Θα συντονίσουμε τον αγώνα μας και δε θα αφήσουμε σε χλωρό κλαρί την κυβέρνηση μέχρι που να αποζημιωθεί και να δικαιωθεί και ο τελευταίος πυρόπληκτος.Σήμερα είμαστε εδώ στην Αποκεντρωμένη γιατί θεωρούμε ότι είναι το μακρύ χέρι του κράτους, θα δώσουμε το ψήφισμά μας και θα κάνουμε συμβολή κατάληψη στο κτίριο. Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι τέλους», τόνισε.

Ο πυρόπληκτος παραγωγός Νίκος Βασιλόπουλος στάθηκε στο σοβαρό πρόβλημα με την τιμή της σταφίδας και ζήτησε άμεση καταγραφή και αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ.

«Ήρθαμε σήμερα να διαμαρτυρηθούμε στην Αποκεντρωμένη εμείς οι πυρόπληκτοι γιατί έχουμε καεί και έχουμε πάθει μεγάλη ζημιά. Στη σταφίδα – τη λίγη που βγάλαμε φέτος- η τιμή είναι ακόμα αμφίβολη και ακόμα δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Θέλουμε να δώσουμε το ψήφισμα να το πάρει η κυβέρνηση, να δουν το πρόβλημά μας που είναι σημαντικό, γιατί έχουμε κάνει όλο το κόστος, μήπως μπορέσουμε να αποζημιωθούμε γιατί από τον ΕΛΓΑ ακόμα δεν έχουν έρθει να δουν τι γίνεται», δήλωσε.

Ο Σωτήρης Μητσόπουλος, μέλος του ΔΣ της  ΟΑΣΗ, υπογράμμισε τις επιπτώσεις των επερχόμενων ανατιμήσεων στα προϊόντα, προϊδεάζοντας για δύσκολες καταστάσεις.

«Υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα το οποίο θα το δούμε στην πορεία μας. Είναι οι τρομερές αυξήσεις που έρχονται στο ηλεκτρικό ρεύμα, ειδικά στο αγροτικό. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της απολιγνιτοποίησης, να διώξουμε τον λιγνίτη και να τον πάρουν οι Γερμανοί και οι άλλες χώρες και να τον χρησιμοποιούν. Έρχεται αύξηση πάνω από 70% στη χονδρική πώληση του ρεύματος, γιατί θέλουν πάση θυσία στις καινούριες μονάδες αερίου που έχουν φτιάξει για την παραγωγή του ηλεκτρικού, να περάσουν το υγροποιημένο αέριο με εγκληματικές ενέργειες. Θα πηγαίνουμε να βάζουμε το ρεύμα και θα παθαίνουμε ηλεκτροσόκ. Επίσης είχαμε τρομερές αυξήσεις στα λιπάσματα εν μέσω καλοκαιριού, οι οποίες θα καταστήσουν ασύμφορη την επερχόμενη καλλιέργεια της χειμερινής και της ανοιξιάτικης περιόδου»,


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος