FOLLOW US: facebook twitter

Παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Ηλείας: «Δεν έχουν παρθεί όλα τα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων»

Ημερομηνία: 08-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα
-“Το 80% των εκπαιδευτικών έχει εμβολιαστεί” δήλωσε ο Δ/ντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Γ. Φωτεινόπουλος και απεύθυνε κάλεσμα στους υπόλοιπους να εμβολιαστούν

 

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε χθες η ΕΛΜΕ Ηλείας στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διεκδικώντας την έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων και το ασφαλές άνοιγμα των σχολικών μονάδων. Ο πρόεδρος και τα μέλη της ΕΛΜΕ συνομίλησαν με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργο Φωτεινόπουλο στην είσοδο του Διοικητηρίου- λόγω των μέτρων για τον covid- και του έθεσαν όλα τα ζητήματα, ξεκινώντας από τη μη κατάργηση των ολιγομελών τμημάτων. Όπως είπε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Τρύφωνας Αθανασόπουλος, κάθε χρόνο τέτοιο καιρό αντιμετωπίζουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα όπου η κυβέρνηση δεν εγκρίνει τα ολιγομελή τμήματα από την αρχή με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί. “Θέση μας είναι να λειτουργούμε με γνώμονα τα συμφέροντα των μαθητών. Να πηγαίνουν στα σχολεία στον τόπο τους και να μην μετακινούνται αλλού. Πέρυσι υπήρξε μαθήτρια από το Γούμερο που έκανε 65 χλμ να πάει στο σχολείο της…” είπε και ακολούθως αναφέρθηκε στο άνοιγμα τον σχολείων υποστηρίζοντας πως δεν έχουν παρθεί όλα τα αναγκαία μέτρα. “Οι μαθητές κυρίως των σχολείων του κέντρου είναι ο ένας πάνω στον άλλο. Για παράδειγμα στο 2ο ΕΠΑΛ Πύργου, σε 20 τετραγωνικά είναι πάνω από 20 μαθητές… Όσον αφορά το θέμα της αξιολόγησης θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε στο υπουργείο Παιδείας που προσπαθεί να φοβίσει τους εκπαιδευτικούς ξεκινώντας με τους διευθυντές, ότι το συντριπτικό 95% των εκπαιδευτικών είναι αντίθετο στα σχέδια της κυβέρνησης γιατί θεωρούμε ότι με τον τρόπο αυτό υποβαθμίζει και κατηγοριοποιεί τα σχολεία με στόχο την αποδυνάμωση του δημόσιου σχολείου. Ως κλάδος όλο το επόμενο διάστημα θα έχουμε δυναμικό παρόν δημιουργώντας συμμαχίες με την κοινωνία για να πετύχουμε τους στόχους μας για ένα δημόσιο σχολείο υπέρ των μαθητών”.

Γ. Φωτεινόπουλος: “Κοινός στόχος το ασφαλή άνοιγμα των σχολείων”

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Φωτεινόπουλος ξεκαθάρισε πως και ο δικός τους στόχος είναι να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια και πως σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται όλες οι ενέργειες της Διεύθυνση σε συνεργασία με τους Δήμους. “Μου δίνεται την ευκαιρία να πω, πως οι εκπαιδευτικοί μας έχουν ξεπεράσει το μέσο όρο του υπόλοιπου πληθυσμού όσον αφορά τον εμβολιασμό καθώς έχουμε ξεπεράσει το 80%. Από αυτή τη θέση να παρακαλέσω και τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν καθώς είναι ο μόνος δρόμος που θα κρατήσει τα σχολεία μας ανοιχτά. Όσον αφορά τα ολιγομελή τμήματα και η δική μου σκέψη είναι πως πρέπει να λειτουργήσουν και προς αυτή την κατεύθυνση κάνω προσωπικά πολλές προσπάθειες και λόγω του ότι έχουμε ως Νομός ιδιαιτερότητα ως πυρόπληκτοι αλλά και για τα απομακρυσμένα σχολεία και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος