FOLLOW US: facebook twitter

«Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας»: Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στην Αποκεντρωμένη από τη Συντονιστική Επιτροπή Πυροπλήκτων

Ημερομηνία: 07-09-2021 | Συντάκτης:

«Με τη δύναμη και την αποφασιστικότητα που έδωσε το μεγάλο συλλαλητήριο της προηγούμενης Πέμπτης συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας, εντείνοντας τις δράσεις μας, προκειμένου να μην φύγει κανείς από τον τόπο του, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του προηγούμενου μήνα» επισημαίνει με ανακοίνωση της η Συντονιστική Επιτροπή Πυροπλήκτων τονίζοντας πως σήμερα στις 10 το πρωί θα πραγματοποιήσει παράσταση στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας – Ηπείρου και Ιονίων Νήσων στο Πύργο, προκειμένου να επιδοθεί και το ψήφισμα των φορέων που την συγκροτούν, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία.

Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν: «Όπως τους είχαμε τονίσει δεν θα κάτσουμε με «σταυρωμένα» τα χέρια. Παλεύουμε για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας και θα συνεχίσουμε μέχρι να τα καταφέρουμε.

Ώθηση στη θέλησή μας, δίνουν και τα λόγια του γνωστού Ηλείου ηθοποιού, Κώστα Καζάκου, που μεταξύ άλλων ανέφερε στο χαιρετισμό του, την περασμένη Πέμπτη: «Η Ηλεία είναι πανάρχαιος τόπος και οι κάτοικοί της ήταν πάντα τετραπέρατη ράτσα, πανέξυπνοι, δημιουργικοί και αγωνιστές άνθρωποι. Και τώρα, θλίβεται κανείς να βλέπει αυτό το λαό, που κάθεται σε έναν από τους ωραιότερους νομούς της χώρας μας, σε έναν παράδεισο της δυτικής Ελλάδας, να βλέπει τον τόπο του να καταστρέφεται χρόνο με το χρόνο, δεκαετία τη δεκαετία, να χάνονται άνθρωποι, περιουσίες και δάση και να είναι αναγκασμένοι αυτοί οι τετραπέρατοι άνθρωποι, να τρέχουν με τα λάστιχα και τους κουβάδες να σβήνουν τις φλόγες».

Ο ίδιος απευθυνόμενος στο κόσμο που συμμετείχε στο συλλαλητήριο επισήμανε: «Αυτή την οργή, αυτή την αγανάκτηση και το θυμό, δεν πρέπει να την αφήσετε να ξεθυμάνει. Πρέπει να μας οδηγήσει στο να αλλάξει κάτι, διότι τον τόπο μας θα περάσουν πολλά χρόνια να τον δούμε ξανά όπως ήταν και ίσως τα παιδιά μας με το ζόρι να προλάβουν», προειδοποιώντας: «Οι πυρκαγιές δεν σταματάνε, ούτε το Σεπτέμβρη, ούτε τον Οκτώβρη, ενώ ο χειμώνας είναι «κοντός» και το επόμενο καλοκαίρι έρχεται γρήγορα».

Αναφερόμενος και στις αιτίες, των τραγικών γεγονότων σημείωσε: «Οι Κυβερνήσεις έρχονται και φεύγουν και μένουν πάντα τα ίδια. Αυτοί, δεν χρειάζεται φιλοσοφία για να το καταλάβει κανείς, έχουν άλλες προτεραιότητες περί άλλων τυρβάζουν, άλλα συμφέροντα εξυπηρετούν και δεν είναι τα συμφέροντα του λαού, αλλά τα οργανωμένα συμφέροντα των μονοπωλίων», και σε άλλο σημείο, υπογράμμισε: «Μπορεί να λοιπόν να περιμένει κανείς από αυτές τις Κυβερνήσεις να σώσουν το λαό. Είναι αυτοί που τον ρημάζουν και τον λεηλατούν, που τον παρέδωσαν στους δανειστές, τους τοκογλύφους, δένοντας χειροπόδαρα τη νεολαία μας».

Οι δραστηριότητες της συντονιστικής επιτροπής δεν πρόκειται να σταματήσουν στην αυριανή κινητοποίηση. Αναμένονται και άλλες δράσεις αλλά και συντονισμός με τις γύρω από την Ηλεία περιοχές, με κινητοποιήσεις και στην Πάτρα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καιρός Πύργος