FOLLOW US: facebook twitter

«Χωρίς μέριμνα η επιστροφή στις τάξεις»: Παράσταση διαμαρτυρίας από την ΕΛΜΕ Ηλείας στην Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ημερομηνία: 29-01-2021 | Συντάκτης:
-Αντίθετοι στο νέο νομοσχέδιο για την εισαγωγή στα ΑΕΙ οι εκπαιδευτικοί της Ηλείας

Την αντίθεση τους ενάντια στο νομοσχέδιο για τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ αλλά και τις διαμαρτυρίες τους, για μια σειρά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την επιστροφή στις σχολικές αίθουσες, τις απουσίες και τη βαθμολόγηση, εξέφρασαν χθες με παράσταση τους στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλεία, μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ.

Οι εκπαιδευτικοί μιλώντας στον Δ/ντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Γ. Φωτεινόπουλο, χαρακτήρισαν απαράδεκτη την ψήφιση ενός ακόμα νομοσχεδίου τη στιγμή που τα σχολεία και οι σχολές είναι κλειστές, τονίζοντας ότι η αλλαγή στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ, βάζει ακόμα περισσότερα εμπόδια για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών να σπουδάσουν.  «Απαιτούμε η κυβέρνηση να αποσύρει τώρα το αντιδραστικό νομοσχέδιο, να σταματήσει το σχεδιασμό της για τα νομοσχέδια που η ίδια έχει εξαγγείλει και να ασχοληθεί στα σοβαρά με τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία και οι σχολές και οξύνθηκαν λόγω πανδημίας. Εδώ και 10 μήνες δεν έχει ικανοποιήσει ούτε ένα αίτημα των φορέων της εκπαίδευσης, έχει οδηγήσει στο κλείσιμο των ΑΕΙ για ένα χρόνο και των σχολείων για 6 μήνες, «παίζει» με την υγεία χιλιάδων εκπαιδευτικών, μαθητών και φοιτητών, υποβαθμίζει τα μορφωτικά τους δικαιώματα. Σχεδιάζει με γνώμονα την επικοινωνία και αφήνει στην τύχη της απροστάτευτη την κοινωνία».

Αναφερόμενοι στην απόφαση της κυβέρνησης για επιστροφή όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου από Δευτέρα στα σχολεία, επισήμαναν ότι αυτό γίνεται σε μια χρονική στιγμή που τα κρούσματα είναι περισσότερα από την εποχή που αποφασίστηκε το κλείσιμο των σχολείων, γεγονός που αποτυπώνει τα αδιέξοδα στα οποία οδήγησε η λαθεμένη πολιτική του υπουργείου παιδείας στην εκπαίδευση. «Καμία μέριμνα για τη δυνατότητα να αναπτυχθούν τμήματα των 15 μαθητών στην τάξη με πρόσληψη ικανού αριθμού εκπαιδευτικών και εξεύρεση κατάλληλων χώρων για διδασκαλία. Καμία μέριμνα για έλεγχο πιθανών κρουσμάτων μεταξύ των μαθητών και των εκπαιδευτικών με συνεχή και επαναλαμβανόμενα τεστ. Καμία μέριμνα για την αδυναμία να τηρηθούν στο μέσο του χειμώνα τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα μικρά γραφεία των καθηγητών. Καμία μέριμνα για να  υπάρξει προτεραιότητα εμβολιασμού των εκπαιδευτικών που το επιθυμούν, ενόψει του ανοίγματος των σχολείων».

Όσον αφορά τις βαθμολογίες για α τρίμηνο επισήμαναν ότι δε μπορεί να αξιολογηθεί και να βαθμολογηθεί ένας μαθητής τον οποίο μέσω υπολογιστή ούτε βλέπουν ούτε ακούν καλά ενώ διερωτήθηκαν τι θα γίνει με τα παιδιά που δεν έχουν εξοπλισμό. «Τι βαθμός θα παραδοθεί στα εργαστηριακά μαθήματα που δεν έχουν πραγματοποιηθεί. Παίρνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω και λειτουργώντας πρώτα και κύρια σαν παιδαγωγοί, η ΕΛΜΕ Ηλείας προτρέπει τους συναδέλφους να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα να δοθεί μια βαθμολογία για τα δυο τετράμηνα στο επόμενο τετράμηνο με ανοιχτά σχολεία. Σχετικά με τις απουσίες δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι θα κοπούν μαθητές μας από απουσίες webex. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ θα σταθεί δίπλα σε όποιον συνάδελφο πιεστεί να καταθέσει βαθμολογία παρά τη θέληση του».

Ο κ. Φωτεινόπουλος επισήμανε ότι από την πλευρά του, προχώρησε τις διαδικασίες για την διενέργεια τεστ κορονοϊού στους εκπαιδευτικούς πριν την έναρξη των σχολείων ενώ όσον αφορά την αξιολόγηση τόνισε ότι δεν ασκείτε σε κανέναν πίεση ωστόσο θεωρεί πως ηθικά οι μαθητές θα πρέπει να βαθμολογηθούν για την προσπάθεια και τον κόπο του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος