FOLLOW US: facebook twitter

Παραμύθι (3) – Γράφει η Γιαγιά με το ένα Δόντι

Ημερομηνία: 30-11-2021 | Συντάκτης:

Zizanio News #4

Μότο ημέρας: «Τα ζιζάνια μαγεύουν & τους δέκτες σας τρελαίνουν»

Συνέχεια από το προηγούμενο…

Προσγειώθηκε το αερόστατο στο λιβάδι , που εισέρχεσαι με το κλειδί της φαντασίας για να κάνουν τα παιδιά όνειρα στους αγρούς και τα έντομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα με το παιχνίδισμα των φτερών της πεταλούδας για να αναλάβουν την αναζήτηση του σαλιγκαριού με τους επισκέπτες.

Η πεταλούδα παρατήρησε μια πέτρα με περίεργο σχήμα –κάτι σαν μουσικό όργανο και χαραγμένη μια επιγραφή με περίεργα εικονογραφήματα και δίπλα κάτι σπόροι. Την απορία της έλυσε ένα κορίτσι που ερχόταν προς το μέρος της και είπε: «Όταν είμαι στις μαύρες μου, για να ξεφύγω από τις άσχημες σκέψεις, έρχομαι εδώ και αγναντεύω και κρυφοκοιτάζω τις κινηματογραφικές οθόνες. Σήμερα έφερα αυτούς τους σπόρους, που στον τόπο μου λέγονται η καρδιά του Μεσκίτ και θέλω να τους φυτέψω, να γίνει ένα δέντρο, αφιέρωμα στα παιδιά του φεστιβάλ.» Τότε ήρθε κι ένα άλλο κορίτσι λέγοντας: «Γεια σας! Είμαστε γείτονες στην ταινιοθήκη, ας γνωριστούμε. Λοιπόν, όταν είμαι λυπημένη ζωγραφίζω πεταλούδες και ήρθα να γνωρίσω από κοντά την αειθαλή πεταλούδα –τη φίλη όλων των παιδιών του κόσμου». Η πεταλούδα ενθουσιάστηκε και ξεκίνησε ένα χορό με στροβιλισμούς και πιρουέτες υπό τους ήχους μιας άρπας που ακουγόταν από το διπλανό δάσος.

Πηγαίνοντας προς το δάσος, ένιωσαν να τους «καταπίνει» μια δίνη…

Μια φωνή από το υπερπέραν ακούστηκε: «Ξεχάστε για λίγο την ανεμελιά σας, παιδιά στον κόσμο υποφέρουν- να δείτε την καθημερινή σφαγή στην Τεχεράνη και σε άλλα μέρη του κόσμου. Ανοίξτε τα μάτια σας και τα αυτιά σας στην δυστυχία των άλλων. Για να βγείτε από δω αναζητείστε το παρεάκι των Χριστουγέννων…»

Συνεχίζεται…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος