FOLLOW US: facebook twitter

Παραμύθι 2021 (6) – Γράφει η Γιαγιά με το ένα Δόντι

Ημερομηνία: 03-12-2021 | Συντάκτης:

Συνέχεια από το προηγούμενο…

Το λεωφορείο από το σχολείο της φαντασίας απογειώθηκε και η Μίλα,το κοριτσάκι στο κάθισμα 24 μονολόγησε: «Θα ‘θελα να είμαι η μαμά μου, να μη φοβάμαι τις πτήσεις» και η πεταλούδα κάθισε στη μυτούλα της να την καθησυχάσει. Τα παιδιά της γαλαρίας είχαν ανοίξει τον παγκόσμιο χάρτη και σημείωναν τις πόλεις που περνούσαν…. Σαντιάγο… Βανκούβερ

Όλα ήταν υπέροχα μέχρι την στιγμή που αστρική σκόνη θόλωσε την ορατότητατου οδηγού. Ο αστεροειδής 24OIFF21CZ, που κατευθυνόταν στον Απόλλωνα, μόλις έμπαινε στην ατμόσφαιρα…  Ο έμπειρος δάσκαλος έλαβε εντολή από τον πύργο ελέγχου για αναγκαστική προσγείωση σε κοντινό σημείο, δίπλα από το καρνάγιο του μεγάλου λιμανιού.

Μικρή ταραχή σημειώθηκε στην εκκένωση του λεωφορείου αλλά τα παιδιά συγκεντρώθηκαν στην πλατεία και συσκέπτονταν πως θα φτάσουν έγκαιρα στον Πύργο. Το αγόρι, που προσγειώθηκε από την τσουλήθρα τους είπε ότι ο φίλος του ξέρει το μικρό καράβι που ήθελε να πετάξει. Έκαναν μια επιτροπή για να διαπραγματευτούν με το καράβι για τη μεταφορά τους.

Το καράβι χάρηκε με την πρόταση αφού του δινόταν η ευκαιρία για το παρθενικό του ταξίδι και η πεταλούδα πετάριζε χαρούμενα στο χρωματιστό φουγάρο.Τα παιδιά επιβιβάστηκαν στο κατάστρωμα και ο δάσκαλος έπαιζε την κιθάρα του ενώ η πεταλούδα χόρευε.
Επιτέλους, μετά μια ομαλή πτήση, έφτασαν στην στέγη του Απόλλωνα. Τα ζιζάνια τους πέταξαν ανεμόσκαλες να κατεβούν και τους είπαν:
«Αν και φτάσατε στην τελευταία προβολή, δεν πειράζει… Θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τις ταινίες διαδικτυακά την επόμενη εβδομάδα.»

Η πεταλούδα αγκάλιασε το ζιζάνιο- λουλουδάκι, που είχε ανθίσει το υπέροχο λουλούδι του για την τελετή λήξης.

Τέλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος