FOLLOW US: facebook twitter

Παραλογισμός με τη μεταφορά των μαθητών!

Ημερομηνία: 31-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

metafora-mathitwn-dimotiko

Για να φτάσουν στο σχολείο της Βαρβάσαινας εξάχρονοι μαθητές θα διασχίζουν την Εθνική με τα πόδια!

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα των γονιών στην Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει με τα νέα δεδομένα για τη μεταφορά των μαθητών. Οι γονείς είναι στα όρια της νευρικής κρίσης καθώς ενημερώνονται για το τι θα ισχύσει με τη νέα σχολική χρονιά. Νοιώθουν πως στέλνουν τα παιδιά τους σαν πρόβατα επί σφαγή για να μάθουν γράμματα… στη σύγχρονη Ελλάδα του 2016. Γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν ή πρόκειται να φοιτήσουν στο δημοτικό σχολείο Βαρβάσαινας αντέδρασαν χθες έντονα και μίλησαν μαζί μας, όταν ενημερώθηκαν τον τρόπο τον οποίο προτείνει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τη μεταφορά των μαθητών. Ουσιαστικά στη διαδρομή από το σπίτι στο σχολείο και πίσω, τα παιδιά τους βρίσκονται αντιμέτωπα με πολλούς κινδύνους ουκ ολίγες φορές. Για το λόγο αυτό σήμερα αναμένεται να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στην Π.Ε. Ηλείας, στο αρμόδιο τμήμα για τη μεταφορά των μαθητών, ζητώντας εξηγήσεις για τα όσα πρόκειται να ισχύσουν σε λίγους μήνες.

Γονείς των μαθητών του δημοτικού σχολείου Βαρβάσαινας, που διαμένουν στα γύρω χωριά, όπως η Παλαιοβαρβάσαινα, ο Κάμπος της Βαρβάσαινας και ο οικισμός Καρούτες, πληροφορήθηκαν από τη διεύθυνση του σχολείου πως τα παιδιά τους θα μεταφέρονται με το δρομολόγιο του ΚΤΕΛ με δελτίο ελευθέρας μεταφοράς. Θα κατεβαίνουν στη στάση της Βαρβάσαινας, θα διασχίζουν την εθνική οδό Πύργου – Τριπόλεως και θα περπατούν περί τα 400 μέτρα για να φτάσουν στο σχολείο. Στην επιστροφή θα πρέπει να επιλέξουν το σωστό δρομολόγιο του ΚΤΕΛ ακολουθώντας αντίστροφα τη διαδρομή για να φτάσουν πάλι σπίτι τους. «Ένα παιδί της πρώτης δημοτικού μπορεί να διασχίσει μόνο με ασφάλεια την Εθνική Οδό για να φτάσει στο σχολείο;» Αναρωτήθηκαν γονείς που διαμαρτυρήθηκαν έντονα στην «Πρωινή». «Μπορεί ένα παιδί της πρώτης δημοτικού, να διαβάσει αν το λεωφορείο πηγαίνει στο Λάλα, στην Αρχ. Ολυμπία ή στην Παλαιοβαρβάσαινα;». Και φυσικά δεν υπολογίζει κανείς το δρομολόγιο να περάσει λίγο νωρίτερα ή να φτάσουν τα παιδιά λίγο αργότερα και να το χάσουν…

Και αυτό είναι μόνο μερικά παραδείγματα κινδύνου στη μεταφορά των μαθητών που αφορούν μια περιοχή της Ηλείας. Αντίστοιχα υπάρχουν σε πολλές άλλες περιοχές και ήδη οι γονείς που αυτές τις ημέρες ενημερώνονται από τα σχολεία των παιδιών τους για τις αλλαγές ετοιμάζουν ανάλογες αντιδράσεις. Οι συνδικαλιστικοί φορείς των εκπαιδευτικών και η Π.Ε. Ηλείας μαζί με την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας βρέθηκαν νωρίς αντιμέτωποι με το πρόβλημα που δημιουργεί η νέα απόφαση των αρμόδιων υπουργείων σε μια προσπάθεια περιστολής των δημοσίων δαπανών, που το μόνο ενδιαφέρον είναι η εξοικονόμηση χρημάτων, αδιαφορώντας για την κοινωνία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος