FOLLOW US: facebook twitter

Παραλίες χρυσάφι δίπλα στο λιμάνι Κατακόλου

Ημερομηνία: 12-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Οικονομία

paralies-xrysafi

Καλπάζει η ιδιωτική πρωτοβουλία – Υστερούν οι φορείς

Δίπλα στο λιμάνι βλέποντας τα κρουαζιερόπλοια με τα οποία ταξιδεύουν απολαμβάνουν το μπάνιο τους στα νερά του Ιονίου, οι τουρίστες στο Κατάκολο. Σε δύο παραλίες όπου η ιδιωτική πρωτοβουλία προσπαθεί να κρατήσει όρθιο τον τουρισμό και που οι τοπικοί φορείς δεν έχουν κάνει όσα πρέπει να τονώσουν το τουριστικό προϊόν.

paralies-xrysafi5

Από τη μια πλευρά βρίσκεται η παραλία Ρενάτα, γνωστή και ως «Πλάκες» για τους παλιότερους. Εκεί που πρόσφατα εγκαταστάθηκε και το μοναδικό Sea track στην Ηλεία, για να απολαμβάνουν το μπάνιο τους και τα άτομα με αναπηρία. Αν και μικρή είναι πολυσύχναστή, διαθέτει και καντίνα όπου οι ιδιοκτήτες τους κάνουν ότι μπορούν ώστε σε ένα σημείο βιτρίνα για τη χώρα μας, να προσφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερα στους επισκέπτες και κυρίως στους τουρίστες.

Ο Βασίλης Ζαφειράκης, εκπρόσωπος της καντίνας που βρίσκεται στην συγκεκριμένη παραλία ανέφερε ότι «είμαστε στην αρχή της χρονιάς, αλλά είμαστε αισιόδοξοι. Προσπαθούμε για το καλύτερο. Έχουμε πολύ καλή σχέση με τα άτομα με αναπηρία, τα βοηθάμε, πρέπει να τα βοηθάμε. Τα πράγματα εδώ είναι καλά, προσπαθούμε σε αυτό το μικρό χώρο για το καλύτερο. Είναι όμως αρκετά οργανωμένος.

paralies-xrysafi4

Στην άλλη πλευρά πίσω από τη μαρίνα Κατακόλου, η αμμουδιά που ξεκινά από εκεί και εκτείνεται έως τα όρια του νομού με τη Μεσσηνία, στο συγκεκριμένο σημείο δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση. Εστιατόρια με ιστορία δεκαετιών στην περιοχή, ακολουθώντας το ρεύμα της εποχής, έχουν νοικιάσει το χώρο στο κύμα και έχουν επενδύσει με ξαπλώστρες, ομπρέλες και άλλες δωρεάν παροχές για τους τουρίστες που μπορούν να απολαύσουν εκεί τον καφέ, το αναψυκτικό, το ποτό ή το φαγητό τους.

paralies-xrysafi3

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Μαρίνα, Γιάννης Γκάγκος, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην συγκεκριμένη πλευρά της παραλίας. «Κάνουμε ότι μπορούμε για να βελτιώσουμε την εικόνα στην παραλία με δικά μας έξοδα. Διαμορφώσαμε το χώρο με ομπρέλες και ξαπλώστρες, είναι δωρεάν η παροχή αυτή όπως τα κανό, το τραμπολίνο, το wifi. Δεν έχουμε περιορισμό στην ελάχιστη κατανάλωση. Οι τουρίστες ανταποκρίνονται θετικά, ακούμε καλά σχόλια και προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο. Το μόνο πρόβλημα που έχουμε είναι οι τσούχτρες. Δεν μπορούμε εμείς να βάλουμε δίχτυ, αλλά θα μπορούσε το Λιμενικό Ταμείο με το Δήμο θα μπορούσαν ίσως να το κάνουν. Με μια διαμόρφωση  θα υπήρχε ασφάλεια για τους τουρίστες που τώρα περπατούν ανάμεσα σε μηχανάκια και αυτοκίνητα, ενώ θα άλλαζε και η εικόνα. Βάλαμε κάβους δίπλα από τις ξαπλώστρες για μεγαλύτερα ασφάλεια τώρα…»

paralies-xrysafi2

Η εικόνα δεν είναι η καλύτερη αλλά οι ιδιώτες πασχίζουν να την κάνουν ελκυστική. Είναι όμως εφικτό η παραλία να αποκτήσει πολλά περισσότερα και να δημιουργηθεί ένα νέο σημείο αναφοράς στο Κατάκολο, αρκετά τουριστικό και αρκετά προσοδοφόρο για τον τόπο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος