FOLLOW US: facebook twitter

Παραλιακός ποδηλατόδρομος στη Ζαχάρω

Ημερομηνία: 12-05-2021 | Συντάκτης:
Παρέμβαση 120.000 ευρώ μέσω του προγράμματος LEADER

Στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του παραλιακού δρόμου της Ζαχάρως θα προχωρήσει η δημοτική αρχή, αξιοποιώντας πόρους από το Πρόγραμμα Leader και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η σχετικη μελέτη, η δράση αφορά την ανάπλαση των πεζοδρομίων της οδού που συνδέει την πόλη της Ζαχάρως με την παραλία, παράλληλα της Ζαχαρέικης γράνας, με τον κατά μήκος διαχωρισμό ποδηλατόδρομου διπλής κατεύθυνσης. Στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών, προσφέροντας χώρο για την ενίσχυση της αθλητικής δραστηριότητας καθώς και χώρο ανάπαυσης και αναψυχής.

Η προτεινόμενη διαμόρφωση αρχίζει από το ύψος του γυμνασίου Ζαχάρως έως την παραλία, μήκους 1.900 μέτρων. Ο χώρος της παρέμβασης οριοθετείται στο υφιστάμενο πεζοδρόμιο στην νότια πλευρά της οδού έως την σιδηροδρομική γραμμή και στη συνέχεια έως την παραλία στο υφιστάμενο πεζοδρόμιο στην βόρεια πλευρά της οδού.

Στο μήκος αυτό, επί του διαμορφωμένου πεζόδρομου, οριοθετείται με χρωματισμό της ασφάλτου, λωρίδα ποδηλατόδρομου διπλής κατεύθυνσης πλάτους δύο μέτρων. Στο αρχικό τμήμα μεταξύ της υφιστάμενης οδού και του τοιχίου εγκιβωτισμού της Ζαχαρέικης γράνας, μεταβλητού πλάτους από 6,00 έως 9,00 μέτρα και μήκους 450 μέτρων, από το ύψος του γυμνασίου έως την διασταύρωση προς θέση Πλατανούλη.

Θα διαμορφωθούν επιπλέον χώρος περιπάτου, χώρος πρασίνου και χώρος ανάπαυσης. Η Δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 120.000 ευρώ και η Οικονομική Επιτροπή του δήμου ενέκρινε την αποδοχή της πίστωσης. Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζαχάρως-Φιγαλείας υπερψήφισε με την επισήμανση αν μπορεί να είναι λειτουργική η παράλληλη κυκλοφορία πεζών και ποδηλάτων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος