FOLLOW US: facebook twitter

Παραιτούνται οι Παθολόγοι που μηνύθηκαν από τον Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας!

Ημερομηνία: 26-02-2021 | Συντάκτης:
Οι ολέθριες συνέπειες του κλίματος τρομοκρατίας στο Νοσοκομείο Πύργου
  • Συνεχίζεται το κύμα φυγής γιατρών από το Γ.Ν. Ηλείας
  • Οριστική και αμετάκλητη η παραίτηση της μίας και μοναδικής Παθολόγου της ΝΜ Πύργου
  • Ούτε ένας, ούτε δυο αλλά έντεκα γιατροί έχουν αποχωρήσει από τον περασμένο Μάρτιο

Ολέθριες φαίνεται πως είναι οι συνέπειες του κλίματος τρομοκρατίας που επικρατεί τον τελευταίο χρόνο στο Νοσοκομείο Πύργου και έχουν καταγγείλει οι γιατροί. Σύμφωνα λοιπόν με ασφαλείς πληροφορίες, οι δύο Παθολόγοι που πρόσφατα … μηνύθηκαν από τον Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας, υπέβαλαν την παραίτησή τους, προκειμένου να διεκδικήσουν θέση και καλύτερες συνθήκες εργασίας σε άλλα Νοσοκομεία της χώρας!

«Η ουσία είναι ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και αναγκάστηκα να υποβάλω παραίτηση» δήλωσε στην “Πρωινή” η Παθολόγος κ. Μαρία Καλαπόδη, μια εκ των δυο γιατρών που έχουν μηνυθεί από τον Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας.

Πρόκειται για τη μία και μοναδική μόνιμη Παθολόγο του Νοσοκομείου Πύργου κ. Μαρία Καλαπόδη, η οποία μετά από 14 χρόνια προσφοράς υπέβαλε χθες την παραίτησή της, ενώ αναμένεται και η υποβολή παραίτησης από την κ. Θεοδώρα Νικολόπουλου, η οργανική θέση της οποίας είναι στην ΝΜ Αμαλιάδας αλλά έχει μετακινηθεί στον Πύργο. Με την παραίτηση των δύο αυτών Παθολόγων, το Νοσοκομείο Πύργου και η Ηλεία απομένει με μόλις δύο γιατρούς (οι οποίοι ανήκουν στο δυναμικό της ΝΜ Αμαλιάδας και έχουν μετακινηθεί στη ΝΜ Πύργου).

«Η ουσία είναι ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και αναγκάστηκα να υποβάλω παραίτηση με την ευκαιρία της νέας προκήρυξης όπου άνοιξαν θέσεις για άλλα νοσοκομεία», δήλωσε στην «Πρωινή» η κ. Καλαπόδη, τονίζοντας ότι πάντα υπήρχαν δυσκολίες λόγω της υποστελέχωσης όχι όμως η κατάσταση που υπάρχει τον τελευταίο χρόνο. «Οι εργασιακές συνθήκες στο Νοσοκομείο Πύργου είναι πλέον πολύ δύσκολες. Είμαι 14 χρόνια σε αυτό το Νοσοκομείο και όσοι έχουν έρθει έχουν φύγει και αυτό αποδεικνύει την πραγματικότητα του Πύργου… Υπό τέτοιες συνθήκες κανείς δε μπορεί να καθίσει εκτός και αν δεν έχει άλλη επιλογή…» είπε, τονίζοντας ότι η παραίτηση που υπέβαλε είναι οριστική και αμετάκλητη.

Κύμα φυγής

Η φυγή γιατρών από το Νοσοκομείο Πύργου συνεχίζεται και η αποψίλωσή του σε ειδικότητες πρώτης γραμμής όπως αυτή των Παθολόγων θέτει ξεκάθαρα σε κίνδυνο τη λειτουργία της Παθολογικής κλινικής αλλά και της κλινικής covid-19 εν μέσω πανδημίας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι και σήμερα, έχουν αποχωρήσει έντεκα μόνιμοι και επικουρικοί συνολικά ιατροί (3 από τη ΜΕΘ, 3 Ορθοπεδικοί, 1 Πνευμονολόγος, 1 Αναισθησιολόγος, 1 Ακτινολόγος, 1 Καρδιολόγος και 1 Ορθοπεδικός από τα ΤΕΠ) ενώ με τη συμπλήρωση του πρώτου 6μηνου τα προβλήματα θα ενταθούν από την αποχώρηση- συνταξιοδότηση  4 Διευθυντών (Ορθοπεδικού, Ακτινολόγου, Χειρουργού, Οφθαλμίατρου). Τις επόμενες μέρες αναμμένεται η αποχώρηση ενός ακόμα επικουρικού ιατρού (Χειρουργού) ο οποίος πήρε θέση σε Νοσοκομείο της Πάτρας.

Αντί λοιπόν, να προσέχουμε ως κόρην οφθαλμού τους ελάχιστους εναπομείναντες Παθολόγους που δίνουν αγώνα κάτω από αντίξοές συνθήκες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους Ηλείους ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Πύργου, η στάση και η συμπεριφορά της Διοίκησης του Γ.Ν. Ηλείας τους οδηγεί σε φυγή!

Ποιος γιατρός θα θελήσει να έρθει σε ένα Νοσοκομείο με σοβαρότατες ελλείψεις ιατρικού προσωπικού, στο οποίο οι γιατροί αναγκάζονται σε υπερεφημέρευση και επισφαλείς εφημερίες για να καλύψουν τα κενά, και από πάνω αντιμετωπίζονται με κακή συμπεριφορά και μηνύσεις επειδή αρρώστησαν;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος