FOLLOW US: facebook twitter

Παράδοση παραλαβή σήμερα του νέου Γυμνασίου Λυκείου Καράτουλα

Ημερομηνία: 11-09-2020 | Συντάκτης:
Επιφυλάξεις από τους γονείς για την έναρξη των μαθημάτων ταυτόχρονα με την εργολαβία που βρίσκεται σε εξέλιξη

Μετά από πολλά χρόνια στις λυόμενες ακατάλληλες αίθουσες, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Λυκείου Καράτουλα, θα ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά στο νέο σύγχρονο σχολικό συγκρότημα, η διοικητική παράδοση του οποίου θα γίνει σήμερα στις 12 το πρωί από την ΚτΥΠ.

Το σχολείο αναμένεται να επισκεφθούν στελέχη των Κτιριακών Υποδομών μαζί με τον Δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο ο οποίος και θα υπογράψει την παραλαβή του σχολείου.

«Προχωράμε κανονικά στο χρονοδιάγραμμα και ο αγιασμός θα γίνει κανονικά στο νέο σχολείο» τόνισε ο αντιδήμαρχος Τ.Υ. Γιάννης Αργυρόπουλος.

Έτσι και ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σύμφωνα και με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Γιάννη Αργυρόπουλο, θα πραγματοποιηθεί στο νέο κτίριο παρότι υπολείπονται εργασίες καθαρισμού και μεταφοράς εξοπλισμού.

«Προχωράμε κανονικά στο χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί. Τη Δευτέρα θα γίνει αγιασμός στο σχολείο ωστόσο από αύριο κιόλας (σ.σ. Παρασκευή) θα ξεκινήσουν καθαρισμοί του περιβάλλοντος χώρου αλλά και εσωτερικά του κτιρίου. Εργασίες που θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα…».

Επιφυλάξεις εξέφρασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Καράτουλα Γιώργος Μαρκόπουλος, στο κατά πόσο είναι ασφαλές να ξεκινήσουν τα μαθήματα στο νέο σχολείο τη στιγμή που η εργολαβία είναι σε εξέλιξη.

Επιφυλάξεις από τους γονείς

Τις επιφυλάξεις τους ωστόσο εκφράζουν οι γονείς των μαθητών του Γυμνασίου Λυκείου Καράτουλα στο κατά πόσο θα είναι ασφαλές να ξεκινήσουν τα μαθήματα στο νέο κτίριο τη στιγμή που η εργολαβία είναι σε εξέλιξη. Όπως τονίζει ο Γιώργος Μαρκόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Καράτουλα, σαφώς και θέλουν όλοι να πάνε στο νέο σχολείο αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει με απόλυτη ασφάλεια. «Το προαύλιο είναι ένα απέραντο εργοτάξιο, ο δρόμος που οδηγεί στο σχολείο δεν έχει διευθετηθεί και θα υπάρξει μποτιλιάρισμα καθώς τα αυτοκίνητα δεν μπορούν να μπουν στο χώρο να σταθμεύσουν. Και στην τελική, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη, να γίνεται ταυτόχρονα εργολαβία και μάθημα; Θόρυβος, σκόνη κτλ. Επαναλαμβάνω λοιπόν, ότι θέλουμε να πάμε στο νέο σχολείο, αλλά με ασφάλεια και το συντομότερο δυνατό. Ας ολοκληρώσουν άμεσα τα έργα που υπολείπονται, ας το καθαρίσουν και ας πάμε σε 15-20 μέρες με ασφάλεια» είπε και πρόσθεσε πως η ΚΤΥΠ που έχει και την ευθύνη θα έπρεπε τις πιέσεις που ασκεί τώρα στον εργολάβο να τις είχε ασκήσει τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο και όχι πέντε μέρες πριν… «Δεν είναι ωραίο να παίζει με τους γονείς, τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς» κατέληξε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος