FOLLOW US: facebook twitter

Παράδοση Γυμνασίου Λυκείου Καράτουλα με ενστάσεις από τους γονείς

Ημερομηνία: 14-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Εκπαίδευση, Νέα
Αυτοψία- φωτιά από το Υγειονομικό της Π.Ε. Ηλείας για τις λυόμενες αίθουσες
-Στο νέο κτίριο σήμερα ο αγιασμός και η έναρξη των μαθημάτων, ξεκαθάρισε ο Δήμαρχος Πύργου

Στο νέο σχολικό συγκρότημα θα πραγματοποιηθεί σήμερα ο αγιασμός μαθητών και εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Λυκείου Καράτουλα καθώς η παράδοση παραλαβή του κτιρίου- παρότι δεν είναι απόλυτα ολοκληρωμένο και υπολείπονται εργασίες κυρίως στον περιβάλλοντα χώρο- πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.

Τα θρανία θα παραδοθούν την Τετάρτη ενώ όλες οι συμβατικές υποχρεώσεις του εργολάβου θα έχουν ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα.

Στη διάρκεια της παράδοσης που έγινε παρουσία του Δημάρχου Τάκη Αντωνακόπουλου, του Διευθυντή Συμβάσεων, Έργων και Προμηθειών της ΚΤΥΠ Θεόδωρου Κυριαζόπουλου και του Μηχανικού της ΚΤΥΠ Κώστα Σταυροδήμου, σοβαρές ενστάσεις και φόβους εξέφρασαν μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων τονίζοντας ότι το έργο είναι ημιτελές και εγκυμονεί κινδύνους για μαθητές και εκπαιδευτικούς και πρότειναν η έναρξη της χρονιάς στο νέο κτίριο να γίνει με ασφάλεια σε δεκαπέντε ημέρες οπότε και θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες.

Ο κ. Αντωνακόπουλος, ξεκαθάρισε εξαρχής πως δε θα επιτρέψει σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να επιστρέψουν ούτε στιγμή στα ακατάλληλα λυόμενα, για τα οποία παρουσίασε και έγγραφη αυτοψία της Υγειονομικής υπηρεσίας της Π.Ε. Ηλείας, στην οποία αποτυπώνεται με μελανά χρώματα η άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Μάλιστα δήλωσε πως με την αυτοψία του Υγειονομικού μπορούν να πάνε στον Εισαγγελέα για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο.

«Το νέο κτίριο μετά από πολύ ταλαιπωρία για τους μαθητές και τους γονείς πλέον είναι έτοιμο και τη Δευτέρα, αφού διανεμηθούν οι μάσκες  που είναι υποχρεωτικές για τους μαθητές, θα γίνει αγιασμός εδώ. Πρόκειται για ένα έργο που είναι πολύ ταλαιπωρημένο. Σήμερα το υγειονομικό μου έστειλε έγγραφο αυτοψία-καταπέλτη για τα λυόμενα και την επικίνδυνη αυτή κατάσταση  για τους μαθητές. Δεν θα επιτρέψω να μπουν τα παιδιά στα λυόμενα πλέον, 6 χρόνια υπέρβασης του συμβατικού χρόνου περαίωσης του έργου νομίζω ότι είναι αρκετά” είπε ο Δήμαρχος ενώ ανακοίνωσε πως σύντομα θα δοθεί λύση και για το 1ο Λύκειο Πύργου, υποστηρίζοντας θα δώσουν τέλος στο σίριαλ χρόνων με το οικόπεδο που έχει αγοραστεί και δεν είναι οικοδομήσιμο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου, Γιώργος Μαρκόπουλος επισήμανε ότι όλα αυτά τα χρόνια αγωνίζονται για την ολοκλήρωση του νέου σχολείου ωστόσο εσπευσμένα θέλουν να βάλουν  μέσα σε ένα γιαπί- εργοτάξιο 190 μαθητές. “ Όλα αυτά γίνονται για λόγους επικοινωνίας και εμείς σαν γονείς δεν δεχόμαστε και διεκδικούμε την ολοκλήρωση του έργου. Εμείς ζητήσαμε τα παιδιά μας να φύγουν από έναν κακό χώρο και να έλθουν σε έναν καλύτερο, έρχονται σε ένα χώρο που εγκυμονεί κινδύνους και δεν εγγυάται την ασφάλεια των  μαθητών. Περιμέναμε τόσα χρόνια, ας περιμένουμε 15 μέρες για την οριστική ολοκλήρωση του έργου”.

Με τη σειρά του ο Διευθυντής του Γυμνασίου Θανάσης Παπαγρηγορίου, επισήμανε ότι κρίνει σκόπιμο τα μαθήματα να ξεκινήσουν στο νέο κτίριο, από την επόμενη εβδομάδα (όχι αύριο) ώστε να ολοκληρωθούν οι καθαρισμοί τονίζοντας πως όταν περιμένεις 12 χρόνια για ένα τέτοιο σχολείο, μπορείς να υπομένεις κάποια προβλήματα για λίγες μέρες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος