FOLLOW US: facebook twitter

Παράδεισος για… ευρωπαίους συνταξιούχους 

Ημερομηνία: 14-02-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική, Σχόλια

To Forbes κατατάσσει την Ελλάδα σε ένα από τα 10 καλύτερα μέρη του κόσμου για να περάσει κάποιος «τα χρόνια του φθινοπώρου». Όσο η ενεργειακή κρίση βαθαίνει και συνεχίζεται η περιδίνηση της παγκόσμιας οικονομίας, οι απόμαχοι της ζωής ψάχνουν πιο ήσυχα μέρη για να ξεχειμωνιάσουν, ζητώντας καταφύγιο σε χώρες όπου η σύνταξή τους θα τους επιτρέπει μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Κι ενώ η κυβέρνηση ήδη από το καλοκαίρι προσκαλεί Ευρωπαίους συνταξιούχους να ξεχειμωνιάσουν στην Ελλάδα, οι ντόπιοι παππούδες και γιαγιάδες ζουν μια ζωή που πόρρω απέχει από το όνειρο της «ασημένιας οικονομίας».

Δεν είναι η πρώτη φορά, αφού κατά καιρούς στον ευρωπαϊκό Τύπο εμφανίζονται άρθρα με ελκυστικούς τίτλους, όπως αυτός της οικονομικής εφημερίδας Ηandelsblatt: «Ελλάδα, η “Φλόριντα” της Ευρώπης». Ενας παράδεισος δηλαδή και μάλιστα για κάθε πορτοφόλι – εκτός κι αν η γιαγιά κι ο παππούς έχουν ελληνικό διαβατήριο.

Σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έρευνα για τη μετανάστευση των Ευρωπαίων χαμηλοσυνταξιούχων, ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Σάββας Ρομπόλης, και ο υποψήφιος διδάκτορας του Παντείου, Βασίλης Μπέτσης, καταδεικνύουν ότι σε σύνολο 2.550.000 συνταξιούχων στη χώρα μας, οι 595.000 (23,3%) ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας με μέση μηνιαία σύνταξη 350 ευρώ (μεικτά). Αλλά και οι Ευρωπαίοι συνταξιούχοι δεν ζουν θεαματικά καλύτερα, γι’ αυτό και αναζητούν καταφύγιο όπου τους βγάλουν η μοίρα και η σύνταξή τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος