Έντονη δυσαρέσκεια Χριστοδουλόπουλου για την απάντηση της ΕΤΑΔ
Την έντονη δυσαρέσκεια του δημάρχου Ήλιδας, Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, προκάλεσε η απόφαση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) να παραχωρήσει για μόλις τέσσερις μήνες το κάμπινγκ Κουρούτας.

Ο δήμαρχος καταλόγισε εμπαιγμό στην ΕΤΑΔ, τονίοζοντας ότι μια τέτοια απάντηση στη μέση της θερινής περιόδου, καθιστά πρακτικά ανέφικτη οποιαδήποτε ουσιαστική αξιοποίηση του κάμπινγκ.
«Μας παραχωρούν τον χώρο για μόλις τέσσερις μήνες, έως το τέλος Οκτωβρίου, με αντίτιμο 15.000 ευρώ, και εγκρίνουν το αίτημά μας τώρα. Τι να το κάνουμε τώρα; Ως οργανωμένο κάμπινγκ δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν έχουμε τουλάχιστον δεκαετή παραχώρηση» τόνισε ο κ. Χριστοδουλόπουλς, εκφράζοντας την ενόχλησή του για τον χειρισμό του θέματος από την πλευρά της ΕΤΑΔ και τη γενικότερη στάση της απέναντι στο πάγιο αίτημα της δημοτικής αρχής.
«Το ίδιο έκαναν και πέρυσι, το ίδιο επαναλαμβάνουν και φέτος. Ζητάμε πολλούς μήνες πριν την παραχώρηση, για να καθαρίσουμε τον χώρο και να λειτουργήσουμε έστω το μπαρ, ώστε να μπορέσουμε να το ανοίξουμε και να εξυπηρετεί τους λουόμενους, και η απάντησή τους έρχεται εν μέσω καλοκαιριού, ενώ θα έπρεπε πολύ νωρίτερα να έχει εγκριθεί το αίτημά μας», επισήμανε.
Παράλληλα, ο δήμαρχος Ήλιδας υπενθύμισε πως είχαν προηγηθεί από την πλευρά του Δήμου αλλεπάλληλα αιτήματα από το περασμένο φθινόπωρο χωρίς καμία ανταπόκριση, πέραν αυτής πριν από μερικές ημέρες.
«Αποφάσισαν, έπειτα από αίτημα που είχαμε καταθέσει από τον περασμένο Οκτώβριο και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας σχεδόν κάθε μήνα, να μας το παραχωρήσουν τώρα, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, όταν πλέον δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε τις απαραίτητες εργασίες. Για τον λόγο αυτό δεν μπορούμε να αποδεχθούμε την παραχώρηση υπό αυτές τις συνθήκες, καθώς είναι αδύνατο να αξιοποιηθεί», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι ο δήμος θα καθαρίσει άμεσα το κάμπινγκ για να αποτραπεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς και θα στείλει τον λογαριασμό στην ΕΤΑΔ.
«Έχουμε ζητήσει από την ΕΤΑΔ πολλές φορές, ακόμη και εγγράφως, να προχωρήσουν στον καθαρισμό του χώρου, χωρίς καμία ανταπόκριση. Προφανώς περίμεναν να μας τον παραχωρήσουν, ώστε η υποχρέωση να μεταφερθεί σε εμάς. Εμείς, ανεξάρτητα από αυτό, θα προχωρήσουμε στον καθαρισμό του και στη συνέχεια θα αποστείλουμε στην ΕΤΑΔ τα σχετικά έξοδα. Δεν μπορούμε να αφήσουμε το χώρο σε αυτή την κατάσταση. Βρίσκεται στο κέντρο της Κουρούτας, έχει μετατραπεί σε πραγματική ζούγκλα και αποτελεί εστία παραβατικών συμπεριφορών….Θα τον καθαρίσουμε και ο λογαριασμός θα σταλεί στην εταιρεία», τόνισε.