FOLLOW US: facebook twitter

Ηλίας Παπαχατζής: Φτου ξελευτεριά

Ημερομηνία: 26-04-2021 | Συντάκτης:
papaxatzis-ilias2
Γράφει ο Ηλίας Παπαχατζής-εκπαιδευτικός πρώην πρόεδρος ΕΛΜΕ Ηλείας

Το σύνθημα δόθηκε: Διακοπές εντός του στρατώνα…και μετά την (πιθανή) επιτυχία του πειράματος παράτασης του εγκλεισμού, σε λίγες μέρες “φτου ξελευτεριά” για όλους.

Και πώς ξαφνικά στα μέσα Μαϊου θα απελευθερωθουμε; Νίκησε το κίνημα; Όχι, έρχονται οι τουρίστες. Το ξέραμε βέβαια εδώ κι ένα δίμηνο, όταν ανακοινώθηκαν τα τσαρτερς από την TUI.

Κι έτσι θα προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα, αφού όλα πάνε καλά,όπως μας διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός. Δε μας είπε βέβαια για ποιον πάνε καλά .Και κυρίως δεν ανέλαβε και πάλι την ευθύνη για αυτούς που περιμένουν διασωληνωμενοι ή μη εκτός ΜΕΘ(για τους θανάτους αθώων ανθρώπων δηλαδή).

Όλα θα γίνουν όπως εξαγγέλθηκαν, λένε οι εκπρόσωποι… Αρκεί να μη διαμαρτυρηθούμε για τον αποκλεισμό μας αυτές τις μέρες στο “κλεινόν άστυ” και κοντά στα σπίτια μας. Κι έτσι μας τάζουν μια προγραμματισμένη ελευθερία υπό αίρεση καθώς η πραγματικότητα είναι πιο σκληρή απ’ τις επιθυμίες των εκπροσώπων της αγοράς, που μας κυβερνούν.

Το να κάνει κανείς πως δεν βλέπει είναι εύκολο. Παραδειγμα τρανταχτό ο πολύπαθος χώρος της Παιδείας, όπου κάποιοι νομίζουν ότι έκαναν το καθήκον τους εξαγγέλλοντας απλά κάποιες ημερομηνίες. Που να ξέρουν τι έγινε αυτές τις δύο βδομάδες στα σχολεία που άνοιξαν! Μόνο από αριθμούς ξέρουν.

Εχασαν βέβαια αυτή τη χαρά της επικοινωνίας μέσα στα σχολεία. Κι έτσι μένουν στη διαπίστωση ότι όλα πήγαν καλά.Δε θα κολλήσουν οι ίδιοι άλλωστε οι νομομαθείς και οι διεθνολογοι του υπουργείου, ούτε θα μπουν σε καραντίνα.Κι έτσι, αφού πειραματίστηκαν με τα Λύκεια, εξαγγέλλουν ευθυγραμιζομενοι με τη γενική πολιτική της κυβέρνησης, άνοιγμα και των υπόλοιπων σχολείων μετά το Πάσχα.Τώρα πόσοι παραπάνω κόλλησαν ή πόσοι θα κάνουν Πάσχα σε καραντίνα ούτε που τους ενδιαφέρει.

Με ποιους όρους όμως θα λειτουργήσουν σε δύο βδομάδες όλα τα σχολεία; Με κάποια αμφίβολα τεστ διαπιστωτικου χαρακτήρα και χωρίς κανένα μέτρο πρόληψης από τον ιό. Τα παιδιά, σου λέει, δεν κολλάνε κι ας είναι 25-27 μέσα στις τάξεις. Ασε τα σχολεία να βρουν τρόπους απασχόλησης των παιδιών. Αν δηλ. το σχολείο δεν έχει μεγάλο προαύλιο,θα πάμε ακλαυτοι; “Οι εκπαιδευτικοί δεν κολλάνε”, γιατί είναι ατρόμητοι… “εμβολιάζονται” κιόλας.Δυστυχως μόνο ένας μικρός αριθμός έχει εμβολιαστει. Απλα δεν τους ενδιαφέρει η επιβίωση μας.

Είναι μεγάλη λοιπόν η ανευθυνότητα της πολιτικής του υπουργείου Παιδείας αλλά και όλης της κυβέρνησης. Αν δεν αντιδράσουμε όλες αυτές τις μέρες ,δε θα γίνουμε απλά και πάλι “γκαρσονια” ή “συλλέκτες προφυλακτικών”(όπως είπε κάποτε ο Ηλίας Πετρόπουλος).Θα είμαστε συνένοχοι στη συνέχιση μιας πολιτικής, που θυσιάζει μια ολόκληρη γενιά νέων ανθρώπων.

Και κάτι τελευταίο: επειδή το έχουμε ξαναπεί ότι βρήκαν την ευκαιρία με τον κορωνοιο να περάσουν αντιλαϊκά μέτρα, μην περιμένετε να μας λυπηθούν και να σταματήσουν. Ο νόμος της κατάργησης του οκταωρου, της ελαστικοποιησης του εργασιμου χρόνου και της αμφισβήτησης του δικαιώματος στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση, είναι “προ των πυλών”

Δε θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος