FOLLOW US: facebook twitter

Γιώργος Παπαδιονυσίου: «Όλοι στον Κόροιβο είναι δίπλα μας»

Ημερομηνία: 29-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Ο 25χρονος γκαρντ μίλησε στην «Πρωινή» για το διάστημα της καραντίνας, για την στήριξη από τον σύλλογο και αν περιμένει ότι θα υπάρξει επανεκκίνηση ή όχι

Οι παίκτες του Κοροίβου περιμένουν την σημερινή μέρα για να δουν αν θα αποφασιστεί από την Επιτροπή των λοιμωξιολόγων η επιστροφή στις προπονήσεις, που θα σημάνει μετέπειτα και την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής. Επικοινωνήσαμε με έναν εκ των αρχηγών του Κοροίβου, τον Γιώργο Παπαδιονυσίου, ο οποίος μας μίλησε για το διάστημα της καραντίνας, για την επαφή με τον σύλλογο και αν περιμένει σήμερα να υπάρξει από πλευράς Πολιτείας απόφαση επιστροφής στη δράση.

 

-Γιώργο, καταρχάς πώς συντηρείστε στο αθλητικό κομμάτι αυτό το διάστημα των τριών μηνών της καραντίνας;

«Εγώ προσωπικά, για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ να  συντηρηθώ, διότι λόγω κάποιων θεμάτων στα πόδια, δεν μου επιτρέπεται να κάνω τρέξιμο στο δρόμο, παρά μόνο σε γήπεδα, τα οποία ως γνωστόν είναι κλειστά. Επειδή όμως μιλάω με τους συμπαίκτες μου, τρέχουν όσο μπορούν έξω. Προπόνηση δεν επιτρέπεται να κάνουμε, ούτε καν σουτ σε γήπεδα, οπότε ό,τι μπορεί ο καθένας, βάρη στο σπίτι, λάστιχα που μας έχει στείλει ο γυμναστής κτλ.. Είναι δύσκολο αυτό για όλους μας, διότι όσο μένουμε απροπόνητοι τόσο θα καθυστερήσει η επιστροφή στην πρέπουσα φυσική κατάσταση».

 

-Η επαφή σας με τον Κόροιβο ποια είναι;

«Υπάρχει οικονομική στήριξη 100%, μας πλήρωσαν κι ένα μήνα, τον Νοέμβριο, που ουσιαστικά δεν τον δουλέψαμε. Μας το είχαν υποσχεθεί λίγο πριν φύγουμε από την Αμαλιάδα κι έγινε πράξη. Έχουμε επαφές και με τον Πρόεδρο τον κ. Σάκη Κάτζο και τον Coach Κώστα Δελέγκο και τον γυμναστή Ανδρέα Μοσχόπουλο, για να δουν πως είμαστε ψυχολογικά, πώς νιώθουμε… Όλοι στο σύλλογο είναι δίπλα μας και κακά τα ψέματα το πιο σημαντικό για μας είναι το οικονομικό και το ψυχολογικό. Θέλουμε να έχουμε ανθρώπους δίπλα μας να μας στηρίζουν και αυτό γίνεται στον Κόροιβο».

 

-Περιμένετε την Παρασκευή να αποφασιστεί η επιστροφή στις προπονήσεις ή το θεωρείς δύσκολο;

«Έτσι ακούγεται, ότι την Παρασκευή θα ανακοινωθεί ότι ξεκινάμε, αλλά με αυτά που έχω δει είμαι επιφυλακτικός. Αν δεν γίνει αυτό την Παρασκευή, μπλέκει πολύ το πράγμα, γιατί μετά η ημερομηνία ξεφεύγει πολύ. Μακάρι να επιστρέψουμε, αυτό ζητάμε εδώ και πολύ καιρό».

 

-Θεωρείς ότι το πρωτάθλημα έχει τα χρονικά περιθώρια να ολοκληρωθεί, αν αποφασιστεί σύντομα η επανέναρξη;

«Με το πλάνο που έχει ακουστεί, μπορεί να ολοκληρωθεί. Και τον Μάρτιο να ξεκινήσουμε, θα προλάβουμε. Να διεξαχθούν δηλαδή τα παιχνίδια με τις ομάδες που έχουν γίνει ήδη και τα υπόλοιπα σε ουδέτερη έδρα. Αν γίνει έτσι, που η λογική λέει πως έτσι θα γίνει, διότι διαφορετικά δεν βγαίνει, θα προλάβουμε. Τώρα, το τι πρωτάθλημα θα είναι, ένας Θεός ξέρει, διότι ακούγεται ότι κάποιες ομάδες δεν θα κατέβουν. Αν ισχύσει αυτό, θα μιλάμε για ένα διαδικαστικό πρωτάθλημα, όπου δεν θα υπάρχει υποβιβασμός και το ενδιαφέρον θα είναι μόνο για τις ομάδες που θέλουν την άνοδο. Το θέμα όμως είναι να επιστρέψουμε στο φυσικό μας χώρο, το γήπεδο και αυτό προέχει. Ιδιαίτερα αισιόδοξος δεν είμαι, διότι όλα αυτά που συζητούν τώρα όλοι οι εμπλεκόμενοι, έπρεπε να τα είχαν συζητήσει πολύ νωρίτερα, ένα μήνα πριν, ώστε τώρα να είχαμε ήδη επιστρέψει ή να ήμασταν πολύ κοντά στην επιστροφή».

 

-Το θέμα όμως είναι και οικονομικό καθώς οι περισσότερες ομάδες δηλώνουν πως δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν με κλειστή την αγορά και χωρίς χορηγίες και χρειάζονται οικονομική στήριξη από την Πολιτεία. Ποια είναι η άποψή σου σε αυτό;

«Συμφωνώ. Αυτό όμως. δεν θα άλλαζε. Είναι φυσιολογικό οι ομάδες να έχουν οικονομικό πρόβλημα εφόσον υπάρχει καραντίνα. Έπρεπε λοιπόν να κάτσουν όλοι όσοι εμπλέκονται και η Πολιτεία μαζί,  και να συζητήσουν όλα αυτά τα προβλήματα και ο καθένας από τη μεριά του να πει τι μπορεί να δώσει, ώστε να επανεκκινήσουν τα πρωταθλήματα. Αυτό έπρεπε να γίνει τουλάχιστον ένα μήνα πριν, όταν είχε αποφασιστεί η επιστροφή στις προπονήσεις σε κάποιες λίγκες.  Και το βασικότερο είναι οι προπονήσεις. Σε λίγες μέρες συμπληρώνουμε 3 μήνες εκτός. Αν γίνονταν οι συζητήσεις ένα μήνα πριν, θα ήμασταν εκτός 1,5-2 μήνες και όχι 3 και είναι μεγάλη διαφορά για έναν αθλητή. Άλλο να μην προπονηθεί για ένα μήνα και άλλο για τρεις, η επιστροφή είναι πολύ επικίνδυνη όταν έχει να γυμναστεί τόσους μήνες. Και θα μας ζητήσουν να παίξουμε 20 αγώνες σε 2-3 μήνες, με τι προετοιμασία; Είναι πολλά τα θέματα που υπάρχουν πλέον. Γι’ αυτό λέω πως αν δεν υπήρχαν οι εγωισμοί και οι συζητήσεις είχαν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα, θα είχε βρεθεί λύση».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος