FOLLOW US: facebook twitter

Ο Ανδρέας Παπαδάκος για τις εξελίξεις στον Δήμο Ήλιδας: «Δεν αποδέχομαι αποφάσεις που προσβάλλουν την προσωπικότητά μου»

Ημερομηνία: 22-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Με έκπληξη πληροφορήθηκα την απόφαση του Δημάρχου Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη να ζητήσει και να αποδεχτεί τις παραιτήσεις των αντιδημάρχων κ. Θανάση Φουντά και κ. Χρήστου Νικολόπουλου, καθώς και τον ορισμό εμού ως αντιδήμαρχο με αντιμισθία στον δήμο Ήλιδας.

Πρόκειται για αποφάσεις οι οποίες με αιφνιδίασαν, δεν είχαν περιέλθει εις γνώσιν μου, οι οποίες με βρίσκουν κάθετα αντίθετο και δηλώνω απερίφραστα ότι δεν πρόκειται να τις αποδεχτώ.

Κρούω τον κώδωνα στον κ. Λυμπέρη ότι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές του ‘ενός ανδρός αρχή’.  Το ‘αποφασίζομεν και διατάσσομεν’ δεν έχει θέση στον δήμο Ήλιδας, πολλώ δε μάλλον δεν είναι κάτι που εκφράζει εμένα και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υιοθετήσω.

Ο Ανδρέας Παπαδάκος δεν είναι φερέφωνο κανενός και ‘πλανώνται πλάνην οικτράν’ εάν θεωρούν κάποιοι, ακόμη και ο ίδιος ο Δήμαρχος, ότι μπορούν να παίζουν με το όνομά μου και την προσωπικότητά μου.

Γνωρίζουν όλοι καλά ότι αγαπώ τον τόπο μου και η ενασχόλησή μου με τα κοινά είχε μόνο ένα σκοπό: ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

Επιδίωξή μου, και το έχω καταστήσει εξαρχής σαφές, είναι να προσφέρω στους συμπολίτες μου, να προσφέρω στον τόπο, να λειτουργήσουμε ως μία συμπαγής ομάδα που μοναδική της μέριμνα θα είναι η βελτίωση της καθημερινότητας, η εκτέλεση σημαντικών έργων, η στήριξη και απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας και η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου.

Η προσφορά μου είναι ανιοδοτελής και γίνεται αντιληπτό ότι η θέση έμμισθου αντιδημάρχου, που αποφάσισε να μου ‘προσφέρει’ ο κ. Δήμαρχος, είναι μία θέση που με προσβάλλει και φυσικά δεν την αποδέχομαι.

Ξεκαθαρίζω λοιπόν ότι δεν ερωτήθηκα από τον κ. Λυμπέρη, δεν συζήτησα μαζί του και δεν αποδέχομαι την συγκεκριμένη θέση. Δεν ασχολήθηκα με τα κοινά για να αποκομίσω χρήματα, τα οποία δεν έχω ανάγκη, ασχολήθηκα με τα κοινά για να προσφέρω.

Επίσης, σε ότι αφορά τις παραιτήσεις των αντιδημάρχων, είχα μόνον μία τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του στην οποία με ενημέρωσε ότι έχει ανακύψει ζήτημα, ωστόσο του ξεκαθάρισα να μην προβεί σε καμία ενέργεια και να αναμένει την επιστροφή μου, για να συζητήσουμε και να αποκαταστήσουμε τα πράγματα. Αυτή ήταν και η τελευταία μας επικοινωνία, δεν έλαβε υπόψη του αυτό που ζήτησα, ως εκ τούτου δεν αποδέχομαι τις παραιτήσεις των δύο αντιδημάρχων, του κ. Φουντά και του κ. Νικολόπουλου, οι οποίοι χαίρουν της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης μου. Άλλωστε, εξαρχής είχαμε πει στην παράταξη ότι θα εμπιστευθούμε τους νέους ανθρώπους.

Θα πρέπει να καταλάβει ο κ. Λυμπέρης ότι πορευτήκαμε μαζί κατά την προεκλογική περίοδο, είμαι ο αναπληρωτής του και οφείλει να με ενημερώνει για κάθε του ενέργεια και για κάθε του απόφαση.

Οι κινήσεις του το τελευταίο διάστημα δεν εκπέμπουν καμία σοβαρότητα και οφείλω να τον ανακαλέσω στην τάξη, για το καλό του τόπου.

Οι πολίτες μας ψήφισαν και μας εμπιστεύτηκαν γιατί πίστεψαν σε εμάς και έχουμε να υλοποιήσουμε σημαντικό έργο. Δεν μας εμπιστεύτηκαν το δήμο για να εξυπηρετήσουμε προσωπικές μας επιδιώξεις και φιλοδοξίες.

Θέλω να καταστήσω σαφές ότι ο Ανδρέας Παπαδάκος δεν προτίθεται να γίνει ‘όχημα’ κανενός, ούτε να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης, ούτε προτίθεται να εξυπηρετήσει συμφέροντα τρίτων.

Δεν προτίθεμαι λοιπόν να επιτρέψω σε κανέναν να με χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν, δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να προσβάλει την τιμή και την υπόληψή μου και δεν πρόκειται να ανεχθώ ανάλογες συμπεριφορές.

Ξεκαθαρίζω δε ότι, η απουσία μου αυτή την περίοδο στο εξωτερικό δεν με καθιστά εκτός της δημοτικής παράταξης και των τεκταινόμενων στον δήμο. Παρακολουθώ στενά όλες τις εξελίξεις και καλώ τον κ. Λυμπέρη να βάλει σε προτεραιότητα το καλό του δήμου και των πολιτών.

Δεσμεύομαι ότι θα πράξω τα δέοντα ώστε ο δήμος Ήλιδας να επανέλθει στην ομαλότητα και να ξαναβρεί τον βηματισμό του.

Και για να μην υπάρξουν παρερμηνεύσεις και βιαστούν κάποιοι να βγάλουν συμπεράσματα, η διαφορετική προσέγγιση εμού και του Δημάρχου στο συγκεκριμένο θέμα δεν σημαίνει ότι έχουν διαρραγεί οι σχέσεις μας, εξακολουθώ να εμπιστεύομαι τις ικανότητές του ως πολιτικού και θεωρώ ότι θα καταφέρουμε να βρούμε την χρυσή τομή για το καλό του δήμου.

Ανδρέας Παπαδάκος

Αναπληρωτής Δημάρχου Δήμου Ήλιδα


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος