FOLLOW US: facebook twitter

ΠΑΟ Βάρδας: Στο Λουτρό Αιτωλοακαρνανίας την Κυριακή-Χρ. Παρασκευόπουλος: «Κάθε πρεμιέρα κρύβει κινδύνους»

Ημερομηνία: 19-10-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com


Ο ΠΑΟ Βάρδας ρίχνεται την προσεχή Κυριακή στη μάχη της Γ΄ Εθνικής, με στόχο να διατηρηθεί στις εθνικές κατηγορίες, εκεί όπου έχει εδραιωθεί την τελευταία δεκαετία (για ένατη σερί σεζόν στη Γ΄ Εθνική). Η ομάδα της Βάρδας διαθέτει φέτος πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές με εμπειρία στην κατηγορία και ευελπιστεί να είναι για άλλη μια σεζόν ανταγωνιστική. Ο 4ος Όμιλος βέβαια, δεν είναι διόλου βατός. Οι μισές ομάδες είναι άγνωστες για τους Ηλείους εκπροσώπους στην κατηγορία, καθώς φέτος υπάρχουν αντίπαλοι από την ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας (Τηλυκράτης και Αχέρων Καναλακίου), από την Άρτα (Αναγέννηση Άρτας) και δύο ομάδες από την Αιτωλοακαρνανία, ο Παναγρινιακός και ο Αμβρακικός Λουτρού, που δεν έχουν υπάρξει ούτε αυτές αντίπαλες των ηλειακών ομάδων, σε αντίθεση με τον Ναυπακτιακό Αστέρα.

Ο Αμβρακικός Λουτρού, λοιπόν, εκτός έδρας, είναι ο πρώτος αντίπαλος του ΠΑΟ Βάρδας, την προσεχή Κυριακή. Μια ομάδα από την Αιτωλοακαρνανία που εδρεύει στο Λουτρό, μια κωμόπολη 1.077 κατοίκων (ανήκει στο Δήμο Αμφιλοχίας), και έχει προβιβαστεί μόλις τα τελευταία χρόνια στις εθνικές κατηγορίες. Το 2020 ανέβηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Γ΄ Εθνική και η φετινή είναι η 2η συμμετοχή της στην κατηγορία. Πέρυσι τερμάτισε στην 8η θέση στον 5ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής, σε ισοβαθμία με την Αναγέννηση Άρτας και ένα βαθμό πίσω από τον Παναγρινιακό. Σε αυτό τον όμιλο, πρωταθλητής είχε στεφθεί ο Αχέρων Καναλακίου, ενώ ο Τηλυκράτης Λευκάδας κατετάγη 3ος. Φέτος στο μοναδικό επίσημο ματς που έδωσε ο Αμβρακικός, για το Κύπελλο Ελλάδας (1η αγωνιστική), ηττήθηκε με το βαρύ 7-1 από τον Α.Ο. Υπάτου του Ηλείου προπονητή Γιώργου Αντωνόπουλου, αλλά ήταν πολύ νωρίς στη σεζόν, στις 29 Αυγούστου.

 

Χρ. Παρασκευόπουλος: «Δύσκολος όμιλος…»

Ο ΠΑΟ Βάρδας σαφώς πιο έμπειρος στην κατηγορία, θέλει να ξεκινήσει με το δεξί το πρωτάθλημα. Κάθε νίκη εκτός έδρας μετράει… διπλά στον φετινό πολύ δύσκολο όμιλο και οι «ταύροι» θα παραταχθούν για τη νίκη στο Λουτρό. Ο τεχνικός του ΠΑΟΒ, Χρήστος Παρασκευόπουλος, σε δηλώσεις του χθες στην «Πρωινή», τόνισε πως κάθε πρεμιέρα κρύβει κινδύνους. «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, κάθε πρεμιέρα κρύβει κινδύνους. Είναι μια άγνωστη ομάδα για μας, με πολλούς καινούριους παίκτες στο ρόστερ της σε σχέση με πέρυσι. Το παιχνίδι θέλει μεγάλη προσοχή, αγωνιζόμαστε εκτός έδρας και στην κατηγορία κάθε παιχνίδι μακριά από την έδρα σου είναι δύσκολο. Θα κυνηγήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», ανέφερε αρχικά ο 41χρονος προπονητής. Όσο για τον 4ο όμιλο και τον στόχο του ΠΑΟΒ φέτος, ο Χρήστος Παρασκευόπουλος ανέφερε: «Είναι ένας δύσκολος όμιλος, με πολλές καλές ομάδες. Υποβιβάζονται συνολικά έξι ομάδες από τις 13 και αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη φετινή σεζόν. Στόχος μας είναι η παραμονή στην κατηγορία, όπως ήταν εξαρχής ο στόχος μας, και θέλουμε αυτό να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Μία απουσία

Ο ΠΑΟΒ δεν έχει πάψει εδώ και ενάμιση μήνα να ταλανίζεται από τραυματισμούς. Το θετικό είναι πως οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές έχουν επιστρέψει. Για το ματς στο Λουτρό, όπως όλα δείχνουν, μοναδική απουσία θα είναι αυτή του 28χρονου Αιγιώτη μέσου, Βασίλη Μαυρόπουλου, που ταλαιπωρείται εδώ και ενάμιση μήνα από μια θλάση στο γαστροκνήμιο και θα επιστρέψει από την επόμενη εβδομάδα στις προπονήσεις. Ο Βασιλόπουλος και ο Σάκης Πλαστουργός δεν αγωνίστηκαν προληπτικά στο Αντίρριο, στο φιλικό με τον Ναυπακτιακό, και θα είναι στη διάθεση της ομάδας στο ματς με τον Αμβρακικό. Η προετοιμασία ξεκίνησε χθες μετά το ρεπό της Κυριακής και θα ολοκληρωθεί το πρωί του Σαββάτου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος