FOLLOW US: facebook twitter

ΠΑΟ Βάρδας-Ι.Ε.Κ. Σμαρνάκη-Πανηλειακός 1-0: «Ανάσα» για τον ΠΑΟΒ στο ηλειακό ντέρμπι

Ημερομηνία: 02-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Οι παίκτες του ΠΑΟΒ πανηγυρίζουν το γκολ του Παναγάκη.

Με γκολ του Παναγάκη στο 82΄ νίκησε τον Πανηλειακό και ανέβηκε πάνω από την επικίνδυνη ζώνη

 

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Ο ΠΑΟ Βάρδας-Ι.Ε.Κ. Σμαρνάκη με ένα γκολ του Παναγάκη στο 82΄ νίκησε τον Πανηλειακό στο ηλειακό ντέρμπι, στο «Γρ. Καλάκος» της Βάρδας με σκορ 1-0, για την 11η αγωνιστική στον 7ο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής. Οι «πράσινοι» του Ντίνου Σπυρόπουλου με αυτή τη νίκη ανέβηκαν δύο βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα, ενώ ο Πανηλειακός του Κώστα Λούσκου είναι πλέον τρεις βαθμούς πίσω από την προνομιούχο 8η θέση που ισοδυναμεί με παραμονή και ακολουθεί άλλο ένα δύσκολο ματς, με τον δυνατό Αστέρα Βλαχιώτη στον Πύργο.

0-0 το ημίχρονο

Το α΄ ημίχρονο κύλησε χωρίς πολλές φάσεις με τον ΠΑΟΒ, που αγωνίστηκε χωρίς τους τιμωρημένους Λιόση, Βαζ, Γούρμο, να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον Πανηλειακό (χωρίς τον τραυματία Μπαβέλη και τον Τσαμπουρή) να έχει κλείσει τους χώρους στα μετόπισθεν και να προσπαθεί να απειλήσει μέσω αντεπιθέσεων. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 13΄ για τους γηπεδούχους, με τον Χριστόπουλο να κάνει το γύρισμα από αριστερά και τον Νικολόπουλο να πλασάρει άουτ από καλή θέση μέσα στην περιοχή. Στη συνέχεια δεν υπήρξε κάτι αξιόλογο μέχρι το 35ο λεπτό, οπότε και ο ΠΑΟΒ απείλησε για δεύτερη φορά και μάλιστα έχοντας δοκάρι και διπλή ευκαιρία για γκολ. Ο Μακρής έκανε τη σέντρα, ο Ντόμας με το κεφάλι σημάδεψε το δοκάρι, η μπάλα έφτασε στο νεαρό Κάρδαρη που από κοντά δεν κατάφερε να νικήσει τον Καρακίτσο, ο οποίος μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Ο Πανηλειακός στο α΄ μέρος δημιούργησε προϋποθέσεις για γκολ μόνο λίγο πριν τη λήξη, όταν ο Σταματελάτος πάσαρε στον Παπαπέτρου από δεξιά, που σούταρε άστοχα.

Το γκολ στο 82΄

Στην επανάληψη, το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα, αναφορικά με την εδαφική υπεροχή. Ο ΠΑΟΒ είχε ξανά την κατοχή της μπάλας κι έψαχνε διαδρόμους στην καλοστημένη άμυνα του Πανηλειακού και οι Πυργιώτες κυνήγησαν την κόντρα επίθεση. Στο 51΄ ο Ντόμας έδωσε στον Κάρδαρη από αριστερά, αυτός επιχείρησε σέντρα σουτ κι έδιωξε με προβολή ο νεαρός Κωστόπουλος σχεδόν πάνω στη γραμμή.

Στο 54΄ ο Παπαπέτρου ήταν ξανά ο εκφραστής της δεύτερης ευκαιρίας του Πανηλειακού στο ματς, όταν σούταρε λίγο έξω από την περιοχή κι έπεσε στη γωνία ο Τεντώνης κι έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 82΄ η πίεση του ΠΑΟΒ καρποφόρησε. Ο Ρουγκάλας έκανε τη σέντρα, ο Καρακίτσος έδιωξε προ του Κάρδαρη, η μπάλα έφτασε στον Παναγάκη που σούταρε δυνατά η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι κι έσκασε στο έδαφος, με τον βοηθό διαιτητή Καρβούνη να δείχνει σέντρα και τους παίκτες του Πανηλειακού να διαμαρτύρονται πως δεν έχει περάσει η μπάλα τη γραμμή, σε μια δύσκολη φάση που χρειαζόταν το… VAR!

ΠΑΟΒ: Τεντώνης, Ρουγκάλας, Χριστόπουλος, Νικολόπουλος, Σιδέρης, Νικολακόπουλος, Αγουρίδης, Ντόμας, Μακρής (67′ Παναγάκης), Σαμπανέι, Κάρδαρης (89′ Θεοφιλόπουλος).

Πανηλειακός: Καρακίτσος, Κωστόπουλος, Μπάλλας (46′ Νικολόπουλος),  Δ. Τσίγκρηλας, Κύτταρης, Λίλα (84′ Αρβανίτης), Λούσκος (87′ Κουζής), Σταματελάτος, Π. Τσίγκρηλας, Πρέντι, Παπαπέτρου (75′ Μπουρνέλης).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος