FOLLOW US: facebook twitter

ΠΑΟ Βάρδας-Ολυμπιακός Ζαχάρως 2-1: Κυρίαρχος ο ΠΑΟΒ στο ηλειακό ντέρμπι

Ημερομηνία: 18-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Ο Γουόλτερ Βαζ σκόραρε το πρώτο του φετινό γκολ και το πανηγύρισε έντονα με συμπαίκτες και παράγοντες του ΠΑΟΒ. 

Με δύο γκολ στο α΄ μέρος, έφτασε δίκαια στη νίκη

 

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Ο ΠΑΟ Βάρδας νίκησε στο ηλειακό ντέρμπι τον Ολυμπιακό Ζαχάρως με 2-1 και πήρε βαθμολογική ανάσα φτάνοντας στους 12 βαθμούς, σε αντίθεση με τους «ερυθρόλευκους» τους Ζαχάρως που παρέμειναν στους 5 και βρίσκονται πλέον στο -7 από την προνομιούχο 8η θέση.

Η ομάδα του Ντίνου  Σπυρόπουλου έφτασε δίκαια στη νίκη, εκμεταλλευόμενη το εξαιρετικό α΄ ημίχρονο που είχε. Διάστημα κατά το οποίο σκόραρε δύο φορές και είχε τρία δοκάρια! Στην επανάληψη, φρόντισε να διατηρήσει τα κεκτημένα, ο Ολυμπιακός άρχισε να γίνεται πιο επιθετικός από το 65΄ και μετά αλλά κατάφερε απλά να μειώσει στο τελικό 2-1.

Δύο γκολ, τρία δοκάρια!

Στο 4΄ ο Βαζ μπήκε από αριστερά στην περιοχή, σούταρε κι έβαλε την κόντρα ο Κατελουζος, αποκρούοντας σε  κόρνερ.

Στο 16΄ έγινε το 1-0 από γύρισμα του 16χρονου Κάρδαρη από αριστερά, που για πρώτη φορά φέτος ξεκίνησε βασικός και βρήκε τον Βαζ, που από πολύ κοντά πλάσαρε εύστοχα.

Στο 20΄ είχαμε την πρώτη καλή φάση για τον Ολυμπιακό, με ένα σουτ μέσα από την περιοχή του Σκοζάι, που απέκρουσε σε κόρνερ ο Λαδάς.

Στο 25΄ μετά από πολύ γρήγορο συνδυασμό Βαζ-Σαμπανέι, ο δεύτερος έπιασε στην κίνηση καταπληκτικό πλασέ με το εξωτερικό, με τη μπάλα να εξοστρακίζεται στο δεξί κάθετο δοκάρι του Καπετανάκη.

Στο 27΄ σημειώθηκε το 2-0, με ένα υπέροχο φαλτσαριστό πλασέ του Σαμπανέι έξω από τη μεγάλη περιοχή, στο δεξί «Γ» του Καπετανάκη.

Στο 28΄ ο ΠΑΟΒ είχε δεύτερο δοκάρι στον αγώνα. Από σέντρα του Χριστόπουλου από αριστερά, ο Βαζ  έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Καπετανάκη.

Στο 38′ είχαμε και τρίτο δοκάρι για τους «πράσινους», σε σουτ του Σαμπανέι από αριστερά μέσα στην περιοχή, που απέκρουσε ο Καπετανάκης και η μπάλα προσέκρουσε και στο δεξί του δοκάρι.

Κάπως έτσι εκτυλίχθηκε το α΄ μέρος, με τον ΠΑΟΒ να είναι κυρίαρχος και θα μπορούσε να έχει πετύχει κι ένα τρίτο γκολ και να καθάριζε από νωρίς το ηλειακό ντέρμπι.

Μείωσε στο 69΄ ο Ολυμπιακός

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι δεν ήταν το ίδιο ορμητικοί, θέλοντας να μη ρισκάρουν και να διατηρήσουν τα κεκτημένα. Στο 56΄ το σουτ του Σαμπανέι από αριστερά μέσα στην περιοχή, έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός άρχισε να ανεβαίνει και στο 60΄ ο Κανάνι  με πλάτη προς το τέρμα, επιχείρησε ψαλιδάκι που κατέληξε στην αγκαλιά του Λαδά. Στο 69΄ ήρθε η μείωση του σκορ σε 2-1. Από προσπάθεια του Σκοζάι από αριστερά, ο Ρούμπος με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στο «παραθυράκι» του Λαδά.

Η τελευταία καλή φάση σημειώθηκε στο 88΄ και ήταν για τον ΠΑΟΒ, με τους Παναγάκη, Τσούλη να μην μπορούν να σκοράρουν σε διπλή ευκαιρία για γκολ.

Καλύτεροι από τον ΠΑΟΒ οι Σαμπανέι, Βαζ, Κάρδαρης και οι Σιδέρης, Αγουρίδης στο κέντρο της άμυνας, ενώ από τον Ολυμπιακό οι Καπετανάκης, Σκοζάι, Ρούμπος.

ΠΑΟΒ: Λαδάς, Λιόσης, Χριστόπουλος, Νικολόπουλος (63′ Παναγάκης), Σιδέρης, Ρουγκάλας, Αγουρίδης, Ντόμας, Βαζ (90+′ Μακρής), Σαμπανέι, Κάρδαρης (73′ Τσούλης).

Ολυμπιακός Ζ.: Καπετανάκης, Γκούσκος, Χριστόπουλος, Κατελούζος, Καπλάνης, Καλαντζής, Κανάνι, Κακολύρης, Ρούμπος, Παναγόπουλος, Σκοζάι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος