FOLLOW US: facebook twitter

«Παντρέψανε τον Χαραλάμπη» στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου

Ημερομηνία: 05-03-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα
Με μουσική συνοδεία πάει η νύφη στην εκκλησία!

Της Νίκης Μιχαλοπούλου


Στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, την Παρασκευή, έστησαν ένα ξεχωριστό γλέντι για την γιορτή της Αποκριάς. Μαθητές και δάσκαλοι είχαν μεταμφιεστεί, χόρεψαν, τραγούδησαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους. Το πρόγραμμα είχε απ’ όλα! Μέχρι και γάμο!

Η ημέρα ήταν γεμάτη με δράσεις για τα παιδιά από το πρωί. Συγκεκριμένα, τις δύο πρώτες ώρες, οι μαθητές της Α΄ τάξης έμαθαν με την βοήθεια του κ. Φώτη Αντωνόπουλου, δασκάλου του σχολείου, να κατασκευάζουν χαρταετούς. Στη συνέχεια, έγινε η παρέλαση των μικρών τάξεων που σήμανε την έναρξη του σχολικού τους καρναβαλιού. Δεν έλειπε, προφανώς, ο γνωστός χορός της Macarena που είναι διαχρονικός και πάντα θα συνδέει μικρές και μεγάλες ηλικίες. Τον συντονισμό είχαν αναλάβει οι γυμνάστριες του σχολείου.

Macarena με τις γυμνάστριες, κ. Έφη Λουϊζίδου και κ. Μαρία Καζάκου.

Όλοι είχαν λάβει προσκλητήριο για τον «γάμο του Χαραλάμπη» που διοργάνωσε η μουσικός του σχολείου, κ. Χριστίνα Λυμπέρη, σε συνεργασία με τις δασκάλες της Δ’ τάξης, κ. Ελένη Τσίμπρη και κ. Γιώτα Πλακούδα. Με το γνωστό παραδοσιακό Μοραΐτικο τσάμικο, «ο Τριτσιμπίδας» έκανε την εμφάνισή του ο γαμπρός και οδηγήθηκε στα σκαλιά… του προαυλίου συνοδεία των κουμπάρων, των γονιών του και των μουσικών. Ύστερα, έφτασε η νύφη με τους γονείς της, τα παρανυφάκια και το σόι με το τραγούδι «Σήμερα γάμος γίνεται». Αυτοσχέδια μουσικά όργανα, βιολί, ακορντεόν, νταούλι, πίπιζες, τουμπερλέκι, κλαρίνο και άλλα την συνόδευσαν. Πιο πίσω κάθονταν οι κουτσομπόλες του «χωριού» που δεν άφηναν τίποτα να πέσει κάτω. Ο παπάς τους πάντρεψε παρά τις αντιρρήσεις του Χαραλάμπη.

– Δεν την θέλω, έλεγε ο γαμπρός.

– Θα την πάρεις, απαντούσαν οι καλεσμένοι.

Και κατέληξαν να χορεύουν το τραγούδι «Έλα βρε Χαραλάμπη». Μικροί και μεγάλοι γέλασαν με την καρδιά τους με αυτό το μουσικοθεατρικό δρώμενο!

Ο γάμος του Χαραλάμπη!
Οι οργανοπαίχτες και οι κουτσομπόλες του χωριού!

Η διασκέδαση συνεχίστηκε με τις παρελάσεις των μαθητών των Δ’, Ε’, Στ’ τάξεων. Με την βοήθεια των δασκάλων, κ. Λάμπρου Τσακριλή και κ. Γιάννας Κρεστενίτη, οι μαθητές της Ε’ τάξης τίμησαν ένα έθιμο που χορεύεται κυρίως τον μήνα της Αποκριάς, το γαϊτανάκι. 12 πολύχρωμες κορδέλες, 12 νέα παιδιά να περιστρέφονται γύρω από το κοντάρι σαν τους 12 μήνες του χρόνου που περνούν από την ζωή μας, σαν την άνοιξη που έρχεται μετά τον χειμώνα ξανά και ξανά. Ο κύκλος της ζωής!

Από την ημέρα δεν έλειψαν οι λουκουμαδοδρομίες που οργάνωσε η γυμνάστρια, κ. Έφη Λουϊζίδου με τους δασκάλους, κ. Λάμπρο Τσακριλή και κ. Γεωργία Δούλκαρη. Τα παιδιά έκαναν κερκίδα και εμψύχωναν όσους αγωνίζονταν.

Το γαϊτανάκι

Έπειτα, τα τμήματα της Στ’ τάξης παρουσίασαν ένα όμορφο σκετσάκι που ετοίμασαν από μόνα τους τα παιδιά στο ένα τμήμα, αποκριάτικα χορευτικά και τέλος, με χαρταετούς που είχαν κατασκευάσει τα παιδιά με την δασκάλα τους, κ. Ελένη Τσιρώνη, χόρεψαν το γνωστό τραγούδι “Let’s Go Fly a Kite” της Mary Poppins με την βοήθεια των γυμναστριών του σχολείου.

Λουκουμαδοδρομίες!

Η “Πρωινή” ευχαριστεί θερμά την διευθύντρια του σχολείου, κ. Ελένη Κουνέλη, που μας φιλοξένησε και που με μεράκι και όρεξη πάντα κάνει ξεχωριστές δράσεις στο 6ο Δημοτικό Σχολείο αναδεικνύοντας την αξία του.

Καλά Κούλουμα!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος