FOLLOW US: facebook twitter

Πάνω από 600 διασωληνωμένοι!

Ημερομηνία: 23-11-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Μαύρο τοπίο φαίνεται να διαμορφώνεται από το τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού που σαρώνει με αμείωτους ρυθμούς τη χώρα μας. Η υγειονομική εικόνα της χώρας πηγαίνει καθημερινά από το κακό στο χειρότερο, χωρίς σημάδια περιορισμού της εξάπλωσης της νόσου της Covid-19.Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αποκλείει κατηγορηματικά οποιοδήποτε ενδεχόμενο νέου λοκντάουν, ενώ παράλληλα η Αυστρία έχει ήδη επαναφέρει το μέτρο, ενώ η Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν θέσει τη συζήτηση ξανά στο τραπέζι.

Σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες ο αριθμός των θανάτων από κορονοϊό ξεπέρασε τους 100, αναγεννώντας εικόνες από τις χειρότερες στιγμές του τρίτου κύματος της πανδημίας πέρυσι. Συγκεκριμένα, οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 105, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 17.425 θάνατοι. Το 95,4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Την ίδια στιγμή αυξάνεται κι άλλο η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς έσπασε το φράγμα των 600 διασωληνωμένων, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει ότι ο αριθμός αυτός ανέρχεται πλέον στους 608 ( το 60% είναι άνδρες. Οι κλίνες ΜΕΘ Covid19 στα νοσοκομεία όλης της χώρας έχουν συνολική πληρότητα 93,07%, ενώ χθες στην Ηλεία ανακοινώθηκαν 47 κρούσματα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος